Івано-Франківськ: «Повноваження органів місцевого самоврядування мають бути повноцінними, а не декларативними» - Микола Вітенко

Івано-Франківськ: «Повноваження органів місцевого самоврядування мають бути повноцінними, а не декларативними» - Микола Вітенко

03.06.14 08:02 0 586
29 травня у міській раді відбувся круглий стіл з обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)»

Круглий стіл відбувся за участю депутатів міської ради, представників громадських, партійних організацій, малого та середнього бізнесу, працівників структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради з обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

Богдан Волошинський – директор обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій детально роз’яснив суть реформ з децентралізації влади, які дозволять досягнути максимальної дерегуляції дозволів і послуг, передати більшості повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад – сіл, селищ та міст, чітко розмежувати повноважень як між різними органами місцевого самоврядування, так і між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Це дасть можливість підвищити відповідальність органів місцевого самоврядування перед виборцем і державою.

Своє бачення основних чинників розвитку місцевого самоврядування висвітлив секретар міської ради Микола Вітенко, який визначив найбільш актуальні проблеми та шляхи їх вирішення шляхом децентралізації влади. На думку Миколи Вітенка, найосновніше при прийнятті змін до Конституції України враховувати необхідність передачі місцевим органам влади можливостей самоврядування - це переорієнтації збору податків від центрального до місцевих бюджетів, і можливість організовувати роботу правоохоронних органів, й створення умов самостійно розпоряджатися майном, землею та контролювати галузб будівництва. Ці повноваження повинні бути повноцінними, як у всіх країн Європи, а не просто декларативні.

До обговорення долучились представники бізнесу, громадських організацій та запропонували своє бачення реформування податкового законодавства, принципів формування органів влади.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ