У Львівській області Ірина Сех просить Уряд врегулювати питання щодо будівництва малих гідроелектростанцій у Карпатах

У Львівській області Ірина Сех просить Уряд врегулювати питання щодо будівництва малих гідроелектростанцій у Карпатах

03.06.14 10:35 0 693
Голова облдержадміністрації Ірина Сех звернулась до Кабінету Міністрів України з проханням законодавчо врегулювати питання щодо припинення будівництва малих гідроелектростанцій на гірських річках Карпат. Про продовження будівництва та проектування таких ГЕС, зокрема, свідчить звернення Національного екологічного центру України, яке надійшло на адресу Львівської ОДА.

«Технологія виробництва електроенергії, що передбачає забір основної частини води з ріки в турбіну, спричиняє цілу низку екологічних та соціально-економічних проблем. Зокрема, вона створює загрозу зникнення багатьох водних організмів, активізацію негативних геологічних процесів, зміну гідрогеологічної обстановки включно із загрозою зниження рівня ґрунтових вод, гідрологічного режиму під час створення водосховищ в одних місцях і пересиханні річок в інших, збільшення загрози сейсмічної активності тощо», – наголошує Ірина Сех у листі до Кабміну.

Очільниця Львівщини також звертає увагу, що питання екологічної доцільності і допустимості такого будівництва вже неодноразово обговорювалося. Так, 27 квітня 2012 року була складена Резолюція «круглого столу», відповідно до якої оголошено мораторій на будівництво ГЕС на гірських ріках Українських Карпат на території області до законодавчо-нормативного врегулювання цього питання.

«Просимо врахувати екологічні складові в існуючих та майбутніх законодавчо-нормативних актах в проектуванні, будівництві та експлуатації міні-ГЕС, а також законодавчо врегулювати питання щодо припинення будівництва малих ГЕС з метою збереження природних ресурсів», – йдеться у зверненні голови Львівської ОДА.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку у міській раді ...
Наступна новина: м. Мукачево: випускників ...

КОМЕНТАРІ