Свободівці взяли участь в урочистостях до Дня героїв у Львові

Свободівці взяли участь в урочистостях до Дня героїв у Львові

03.06.14 16:18 0 693
1 червня 2014 року у Львові відбулися заходи з нагоди відзначення Свята Героїв. Ветеранів ОУН-УПА та представників громадськості зі святом привітали голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій і перший заступник голови обласної державної адміністрації свободівець Йосиф Ситник.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам'ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі. Звідси стартувала 15-та щорічна естафета студентів Львівського державного університету фізичної культури, присвячена пам'яті героїв національно-визвольної боротьби. Відзначення Свята Героїв продовжилося біля пам'ятника Степану Бандері, де відбулося покладання квітів та громадське віче.

Звертаючись до громади, Петро Колодій зазначив: "Сила слова Тараса Шевченка, жертовність Євгена Коновальця, твердість духу Степана Бандери і незборима воля Романа Шухевича будили народ зі сну, кликали до бою, торували шлях, який привів Україну до волі. Від сивої давнини і до відомі та безіменні герої України ціною власного життя виборюють право наступних поколінь жити у вільній Українській державі. Це сотні тисяч молодих захисників української землі: від хоробрих дружинників князя Святослава, славних козаків, Січових Стрільців, петлюрівців і аж до вояків Української Повстанської Армії. Минуле, сучасне і майбутнє України витворене їхніми героїчними вчинками".

Опісля учасники урочистостей сформували колону та рушили урочистим маршем від вул. Степана Бандери по вул. Коперника до просп. Свободи, зупиняючись та покладаючи квіти до пам'ятних дощок, присвячених видатним діячам боротьби за незалежність України.

Вперше цього року з нагоди Свята Героїв представники молодіжного руху та студентства Львівщини провели заходи біля поля почесних поховань Личаківського кладовища, куди урочисто прибула естафета Львівського державного університету фізичної культури.

Молодь вшанувала учасників національно-визвольного руху, духовенства, дисидентів, митців та героїв Небесної сотні, поклавши квіти та лампадки на їхні могили. Представники духовенства провели панахиди. Опісля учасники заходу урочистою ходом вирушили до проспекту Свободи, де приєдналися до маршу представників ветеранських та патріотичних громадських організацій.

Завершилися урочистості маршем колон громадських організацій проспектом Свободи та виступом державної заслуженої хорової капели "Трембіта".

Нагадаємо, Свято Героїв встановлене рішенням Збору ОУН у 1941 році в пам'ять про відважних борців за волю України, які загинули у травні – Миколи Міхновського (3 травня 1924 року), Головного отамана УНР Симона Петлюри (25 травня 1926 року), полковника Євгена Коновальця (23 травня 1938 року).

Відповідно до рішення Львівської обласної ради від 4 травня 1999 року № 144 "Про відзначення Свята Героїв" зі змінами внесеними рішенням від 15 травня 2012 року № 497 щорічно у четверту неділю травня у Львівській області вшановують пам'ять героїв національно-визвольних змагань.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку газ відключать, ...
Наступна новина: 6 червня на території ...

КОМЕНТАРІ