642 дитини учасників антитерористичної операції з Житомирщини отримають путівки до дитячого оздоровчого закладу «Лісова пісня»

642 дитини учасників антитерористичної операції з Житомирщини отримають путівки до дитячого оздоровчого закладу «Лісова пісня»

03.06.14 14:28 0 632
Під час брифінгу для представників засобів масової інформації голова облдержадміністрації Сидір Кізін розповів про особливості оздоровчого сезону влітку 2014 року для дітей шкільного віку. Сидір Васильович наголосив на тому, що суспільно-політична ситуація в Автономній Республіці Крим позбавила юних жителів Житомирщини можливості відпочити в таборі «Артек», який протягом років приймав відвідувачів не лише з усіх регіонів України, а й з багатьох держав світу, інших оздоровчих закладів на чорноморському побережжі. З міркувань безпеки, в області вирішується питання організації відпочинку й оздоровлення дітей на базі закладів, що функціонують на її території.

Сидір Кізін звернув увагу на те, що у 2014 році в обласному бюджеті на оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, станом на 1 травня передбачено 6 млн. 130 тисяч гривень, що на 270 тис. більше, ніж у минулому році. Завдяки цьому вдасться оздоровити 2425 дітей. Очільник області відзначив і райони, в яких збільшені обсяги коштів на літній відпочинок дітей, серед яких Баранівський, Володарськ-Волинський та Новоград-Волинський райони. Загалом, влітку на Житомирщині функціонуватиме 18 оздоровчих закладів, а середня вартість путівки становитиме 2300-2350 грн.

Заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк поінформував про способи отримання батьками путівок на оздоровлення своїх дітей. Олександр Миколайович наголосив на тому, що цього року вперше у дитячому оздоровчому таборі «Лісова пісня» на базі санаторію радіаційного захисту «Кам’яний брід» за кошти обласного бюджету планується оздоровити 642 дитини військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ Житомирщини, які беруть участь в антитерористичній операції. Окрім цього, 55 дітей з Автономної Республіки Крим та міста Севастополя теж мають можливість отримати безкоштовні путівки на відпочинок на території нашої області. З цією метою на сесії обласної ради розглядатиметься питання щодо необхідності внесення змін до обласної програми оздоровлення і відпочинку дітей.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівський дитячий ...
Наступна новина: Голова Львівської ОДА ...

КОМЕНТАРІ