Сидір Кізін: Житомирщина надає переселенцям і біженцям необхідну допомогу

Сидір Кізін: Житомирщина надає переселенцям і біженцям необхідну допомогу

03.06.14 11:56 0 551
Питання прийняття переселенців і біженців з Криму і східних регіонів України обговорювалося під час чергового брифінгу голови облдержадміністрації Сидора Кізіна, який відбувся 2 червня. Коротко з цього питання інформувала присутніх журналістів директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна.

З метою оперативного розгляду питань підтримки сімей, які виїхали з території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а з недавнього часу і з Донецької та Луганської областей, створено робочу групу, до якої увійшли також керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, представники громадських організацій. В облдержадміністрації працює оперативний штаб і цілодобовий телефон «гарячої лінії» - 47-44-69.

Станом на 2 червня за допомогою звернулися 322 особи або 145 сімей. З них з питань розселення - 21 особа (їм надано тимчасове житло, зокрема в готелях «Житомир», «Спортивний», гуртожитках автомобільно-дорожнього та технологічного коледжів, у приватному житлі мешканців області тощо); відновлення втрачених документів – 8 осіб; влаштування дітей до дитячих садків – 15 осіб, школи – 58 осіб, вищих навчальних закладів – 2 особи; отримання соціальних виплат – 136 осіб, з них пенсій – 80 осіб, допомог – 56 осіб, працевлаштування - 33 особи, лікування – 49 осіб.

Як повідомила Галина Корінна, членів сімей, які приїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, особливо турбує питання отримання статусу біженця. 3 червня відбудеться селекторне засідання Міжвідомчого координаційного штабу, де ці проблеми будуть обговорюватися.

До райміськуправлінь праці та соціального захисту населення звернулося 39 осіб - одержувачів державної допомоги. Усім громадянам надано змістовні роз’яснення щодо можливості отримання за фактичним місцем проживання соціальних виплат сім’ям з дітьми, передбачених чинним законодавством України.

З метою отримання пенсії до органів Пенсійного фонду області звернулися 87 осіб; в тому числі 8 військовим пенсіонерам та 47 пенсіонерам вже виготовлено документи для виплати пенсій за квітень 2014 року.

У даний час до центрів зайнятості області звернулася 31 особа, з яких 12 працевлаштовано.

Управлінням Державної міграційної служби в Житомирській області надано допомогу в реєстрації 40 громадянам, оформлено паспортів громадянина України для виїзду за кордон – 8 особам, знято з реєстрації місця проживання з АР Крим – 34 особам та 4 – оформлено паспорти громадянина України.

Виступаючи на брифінгу, Сидір Кізін зауважив, що, крім переселенців, до облдержадміністрації, на телефон «гарячої лінії» звертаються люди, готові надати житло, особливо у сільській місцевості, безкоштовно, просто за умов догляду за будинком.

До місцевих органів виконавчої влади почали звертатися переселенці з Донецької і Луганської області. Зокрема, в м.Житомир, в однокімнатну квартиру, де проживають 4 чоловіки з м. Слов’янська, прибула багатодітна мати з 3 дітьми і відразу звернулася до керівництва облдержадміністрації щодо надання допомоги у вирішення житлового питання та працевлаштування.

У Володарсько-Волинський район 29 травня прибула сім’я з м. Харцизська Донецької області у складі 2 дорослих осіб. Зараз вирішується питання їх розселення та працевлаштування.

До Житомирської міської ради звернулася група переселенців з Донецької області в кількості 30 осіб. Вирішується питання надання їм допомоги.

За словами Сидора Кізіна, якщо сім’ї готові проживати у сільській місцевості, є можливість забезпечити їх житлом, більш складно забезпечити їх роботою.

«Житомирщина гостинно приймає переселенців, біженців, надає їм всю можливу допомогу», - резюмував очільник області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Футболіст Тимощук ...

КОМЕНТАРІ