Перші табори прийняли дітей Житомирщини на відпочинок, решта – звітують про готовність до оздоровчого сезону

Перші табори прийняли дітей Житомирщини на відпочинок, решта – звітують про готовність до оздоровчого сезону

03.06.14 15:56 0 615
Оздоровчий сезон для дітей Житомирської області розпочався. 31 травня табір «Надія» релігійної місії «Карітас-Спес» у с. Зарічанах запросив 150 дітей соціально незахищених категорій, які оздоровлюються і відпочивають за благодійні кошти. 1 червня відкрився дитячий оздоровчий табір «Супутник», який прийняв 200 дітей пільгових категорій, що оздоровлюватимуться за кошти міського бюджету. Також 1 червня до Міжнародного дитячого центру «Молода гвардія» під Одесою відбули 37 дітей від Житомирської області. Про це повідомив заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк 2 червня, перед черговим засіданням обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей.

Також Олександр Антонюк зазначив, що 4 червня розпочинає свою роботу дитячий оздоровчий табір санаторного типу «Лісова пісня», який відкрився вперше на базі обласного санаторію радаційного захисту в смт Кам’яний Брід. У першу зміну тут оздоровляться і отримають санаторно-курортне лікування 133 дитини, в тому числі діти переселенців з Криму і півдня України. За словами Олександра Миколайовича, оздоровлення таких дітей – це соціальне зобов’язання влади. Протягом літа планується оздоровити 400 дітей з сімей переселенців.

Під час засідання обласного штабу, який провела заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун, була заслухана і обговорена інформація про готовність дитячих оздоровчих закладів області до оздоровчого сезону 2014 року. Зокрема звітували головний лікар обласного лікувального центру вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради (ДОЗ «Лісовий берег») Микола Гуз, директор спортивного оздоровчого закладу «Олімпієць» Марк Горін, директор оздоровчого закладу «Пролісок» Олександр Беркало та інші.

Так, Олександр Беркало доповів, що у таборі «Пролісок», який розташований в с. Кустин Бердичівського району, планується 3 заїзди по 110 дітей. Всі путівки на 90% оплачуються Фондом соціального страхування. На сьогоднішній день у закладі все готово для прийняття відпочиваючих - отримані дозволи Держгірпромнагляду, ДСНС і санстанції, всі недоліки, вказані у попередніх приписах, усунуті. Приміщення, житлові кімнати, харчоблок відремонтовані, територія закладу впорядкована, прибрана. Перша зміна розпочнеться 10 червня. Для дітей будуть організовані екскурсії по музеях і визначних місцях м. Бердичева.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун вручила свідоцтво про державну атестацію дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Благодійний дитячий табір «Надія» релігійної місії «Карітас-Спес», якому присвоєно першу категорію, керівнику закладу Регіні Ходаківській. Директор християнського дитячого закладу «Благодать» Віра Баланчук отримала свідоцтво про присвоєння закладу другої категорії.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку освятили ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ