Звернення Управління ДСНС Житомирщини щодо попередження травмування та загибелі людей на водних об’єктах області

Звернення Управління ДСНС Житомирщини щодо попередження травмування та загибелі людей на водних об’єктах області

03.06.14 10:20 0 648
Шановні мешканці області! Останнім часом склалася загрозлива ситуація щодо травмування та загибелі людей на водних об’єктах Житомирщини. З початку 2014 року оперативно-рятувальною службою Управління ДСНС в області зареєстровано вже 15 трагічних випадків загибелі людей на воді, з них 4 дітей. Рятувальники докладають максимум зусиль для відвернення трагедій, та, на жаль, ми не в змозі поставити наших працівників біля кожного небезпечного місця. Розуміючи відповідальність і переживаючи за долю кожної людини, звертаємось до вас з проханням бути уважнішими, перебуваючи біля води, дотримуватися елементарних правил та вимог безпеки, не розпивати спиртні напої і не йти до води у нетверезому стані. Дотримуйтесь правил поведінки на воді. У першу чергу це стосується батьків: не залишайте дітей поблизу води без нагляду. Якщо вони не вміють плавати, не дозволяйте їм заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах.

Трагічно закінчується пірнання з урвищ, дерев, колод, плотів, човнів, пристаней та інших плавучих засобів. Не плавайте наодинці, якщо не впевнені у своїх силах, уникайте воду з швидкою течією. Літня спека ще не наступила, вода не прогрілася, тому пам’ятайте: найсприятливішою для купання є сонячна і безвітряна погода, коли температура повітря сягає 22 градусів тепла, а води – 18. Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль. Найбільша кількість серед загиблих на воді саме люди на підпитку.

Слід зазначити, що у визначених і обладнаних місцях масового відпочинку населення, де працюють рятувальні служби та сезонні рятувальні пости, трагедії трапляються набагато рідше. Але жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо за умов зверхнього ставлення до порад.

Давайте разом докладемо максимум зусиль, щоб не потрапити у біду. Шановні земляки, не будьте байдужими до свого життя та здоров’я! Пам’ятайте, що тільки об’єднавши зусилля, ми збережемо наше життя та майбутнє!

Цінуйте власне життя та бережіть здоров’я своїх дітей і не нехтуйте застереженнями!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Леоніда Прус провів ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ