Рівненщина: акція

Рівненщина: акція "Служба зайнятості - твій порадник та помічник"

03.06.14 08:10 0 724
29 травня Сарненський районний центр зайнятості провів чергову виїзну акцію «Служба зайнятості - твій порадник та помічник» для жителів села Довге.

Фахівці служби зайнятості завітали до сільських мешканців для інформування учнівської молоді, батьків, педагогічних працівників, сільських жителів та роботодавців про послуги служби зайнятості, сучасні потреби на ринку праці, перспективи працевлаштування, в тому числі і за межами району, актуальні професії, шляхи їх вибору та навчальні заклади, надання допомоги у професійному самовизначені молоді.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Людмила Супрунець розповіла про стан ринку праці в регіоні, послуги служби зайнятості, важливість правильного вибору майбутньої професії, як один із найскладніших та найвідповідальніших кроків у житті людини.

Відбулась також презентація Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Фахівці акцентували увагу на формуванні позитивного іміджу робітничих професій, можливості проходження навчання у РЦПТО ДСЗ, наголосили на перевагах цього навчального закладу, а саме короткий термін навчання за професіями, початок навчання з дня формування груп, забезпечення гуртожитком, потужну матеріально-технічну базу.

Про значення та важливість вибору професії для людини розповіла заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Поліна Кутузова. Вона презентувала професії «лицювальник-плиточник», «штукатур», «продавець продовольчих товарів». Охочі визначити професійні нахили та здібності пройшли профдіагностичне тестування. Під час роботи консультпункту «Живи та працюй в Україні» головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Олена Кулик відповіла на питання, обговорила з учнями формулу вибору професії «Хочу. Можу. Потрібно». Також учні брали активну участь у конкурсах та вікторинах професійного спрямування.

Для закріплення знань про професію продавця продовольчих товарів для дітей провели професіографічну екскурсію у місцевий продовольчий магазин, власник якого у свій час отримав у центрі зайнятості одноразово допомогу по безробіттю для організації власної справи.

Присутні на заході отримали інформаційно-довідкові листівки та буклети, які допоможуть закріпити почуте.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Король Іспанії зрікся ...
Наступна новина: За тиждень в Україні ...

КОМЕНТАРІ