У Тернополі відкрили пам'ятний знак Небесній сотні

У Тернополі відкрили пам'ятний знак Небесній сотні

03.06.14 15:18 0 715
29 травня 2014 року біля одного з корпусів ТНТУ ім. Пулюя відкрили пам'ятний знак героям Небесної сотні. Ініціативу створення цього благодійного проєкту проявили студенти електромеханічного факультету. Також її підтримали викладачі та керівництво вишу. До відкриття пам'ятного знаку долучилися голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Володимир Стаюра, представники козацтва "Екологічний фронт" та інші громадські діячі Тернопільщини.

Усі присутні вшанували пам'ять загиблих героїв Небесної сотні хвилиною мовчання. Чимало студентів цього університету були учасниками Майдану, зокрема і під час столичних боїв у лютому, тому вирішили вшанувати пам'ять своїх побратимів належним чином. Для втілення у життя цього проєкту знадобилось близько двох місяців.

" кожен з нас повинен відчувати себе воїном новітньої повстанської армії, яка веде боротьбу на своїй землі за свої права. Згадуючи про героїчні вчинки славних предків, ми повинні також пам'ятати наших сучасників, які в умовах ХХІ століття загинули та продовжують гинути за те, щоб ми з вами на своїй землі були господарями, а не рабами. Вони загинули від рук людей, які мали були б гарантувати їхню безпеку. І коли ми вже думали, що перемогли цей злочинний режим, нам відкрилося справжнє обличчя ворога українського народу.

Путін не перший, хто намагався знищити українців, проте нікому це не вдавалося в минулому і зараз не вдасться. Московський агресор не врахував того, що наш український дух є незнищенним. Революція продовжується, тому зараз ми повинні знову об'єднатися, і лише спільними зусиллями нам вдасться вибороти нашу соборну, незалежну та вільну Україну", – наголосив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Перший проректор ТНТУ ім. Пулюя Микола Митник запевнив, що керівництво вишу усіляко сприяло ініціативі студентів, адже поділяє думку, що усі українці повинні пишатися та пам'ятати про ці сумні події, аби уникнути кровопролиття в майбутньому.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку скликається 61-а ...
Наступна новина: У Львові нагородили ...

КОМЕНТАРІ