Арсеній Яценюк: Росія вкрала в нас територію,

Арсеній Яценюк: Росія вкрала в нас територію, "Чорноморнафтогаз" і 2,2 мільярда кубометрів кримського газу

04.06.14 13:23 0 605
Українська сторона подала до Європейського суду з прав людини два позови – щодо анексії Криму і щодо відповідальності Російської Федерації перед Україною. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Верховної Ради України у вівторок, 3 червня.

«Також ми готуємо інші позови, в тому числі до органів державної влади і управління Російської Федерації за незаконне захоплення і пограбування України. За це треба буде відповідати», - наголосив він.

Глава Уряду також нагадав, що Генеральна прокуратура України розпочала розслідування стосовно української власності в Криму після анексії Криму Російською Федерацією: «У рамках кримінальної справи український Уряд подає позов на суму більш ніж 1 трильйон гривень».

Він нагадав, що з 2005 року Російська Федерація заявляла, що Україна нібито краде газ в Росії. «Зараз я можу сміливо заявити: газ крадуть росіяни».

«Вони вкрали в нас територію, вкрали «Чорноморнафтогаз», вкрали 2,2 мільярда кубічних метрів газу, які знаходяться в Криму», - додав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що українська сторона використовує всі можливі законні методи для того, щоб притягнути Російську Федерацію до суду: «Ми усвідомлюємо, що такі судові процеси не проходять за місяць. Але такі судові процеси будуть мати результати».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На черговій сесії ...
Наступна новина: Прикарпатці провели в ...

КОМЕНТАРІ