На Хмельниччині аграрії та влада обговорили важливі питання

На Хмельниччині аграрії та влада обговорили важливі питання

04.06.14 08:08 0 653
Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Кальніченка відбулося засідання за «круглим столом» представників фермерських господарств, сільгосптоваровиробників та органів державної влади. Темою зустрічі стало обговорення питання щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок та внесення пропозицій щодо змін до діючого законодавства.

Як зазначив Володимир Ілліч, розпочинаючи діалог між представниками фермерських господарств та органів виконавчої влади, проведення такого роду заходів покликанні допомогти аграріям у вирішенні їх проблем завдяки надання фахових консультацій.

Цікавили учасників зібрання різноманітні питання, що стосуються дотримання законодавства суб’єктами господарювання щодо укладання договорів оренди земельних ділянок (паїв), використання між майнових доріг, земель наданих для ведення особистого селянського господарства, використання земель відведених під залуження.

Одразу ж після вітального слова посадовця практично усі учасники долучилися до обговорення актуальних проблем у житті аграріїв. Так, директора ПП «Черевичник» цікавило питання поновлення договору оренди землі, а також про складнощі при присвоєнні кадастрового номеру земельній ділянці. Відповідаючи на отримане питання та продовжуючи тему земельних відносин, заступник начальника Головного управління Держземагенства у Хмельницькій області Дмитро Ягодін розповів про особливості оренди земельних ділянок відповідно до чинного законодавства.

Між учасниками засідання виникла досить жвава дискусія з приводу недосконалості земельного законодавства та пошуку шляхів виходу з проблемних ситуацій.

Запрошені фермери, дискутуючи по цьому питані, зазначали, що причиною багатьох проблем є саме недосконалість земельного законодавства. Подолання цієї проблеми вони вбачають у зміні на законодавчому рівні нормативно-правової бази у сфері земельних відносин. І у цьому, на їх думку, мають сприяти органи виконавчої влади.

Фахівці у земельних відносинах також підтримали ініціативу фермерів, оскільки за підсумком сьогоднішнього зібрання передбачається розробка відповідних рекомендацій Міністерству аграрної політики та продовольства України для ініціювання змін у чинному законодавстві, шляхом внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного законопроекту.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ