Під час виборів на Хмельниччині міліціонерам допомагали 1340 представників громадських організацій

Під час виборів на Хмельниччині міліціонерам допомагали 1340 представників громадських організацій

04.06.14 12:35 0 619
Позачергові вибори Президента України стали точкою відліку кардинально нової співпраці міліції із громадськістю, своєрідним тестом взаємної довіри, адже за всі роки існування незалежної України ще жодного разу до охорони громадського порядку не залучалася така значна кількість громадських активістів, причому, так успішно.

— Поруч з 1700 працівниками міліції правопорядок в області у період виборів допомагали забезпечувати 1340 представників різних громадських організацій. Це і самооборонівці, і козаки, і автомайданівці, і члени громадських формувань та просто небайдужі громадяни, — повідомив журналістам начальник обласного управління міліції Олександр Розізнаний. — Саме в реалізації такого ефективного тандему я вбачаю запоруку того, що маємо на Хмельниччині рекордно низьку, як для області, кількість правопорушень, пов’язаних з передвиборчими перегонами та самим голосуванням.

— За весь період цьогорічної передвиборної кампанії в області зафіксовано лише 16 адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом, а безпосередньо у день виборів — всього 3, — уточнив заступник начальника УМВС Роман Гаврилюк. — Для порівняння скажу, що під час парламентських виборів у 2012 році ми зафіксували майже у 10 разів більше правопорушень — понад 160.

Начальник обласної міліції також розповів, що одним з яскравих прикладів злагодженої та ефективної взаємодії міліції та активістів громадських організацій стало затримання спільними зусиллями у центрі міста хулігана, який розважався стріляниною біля Хмельницької обласної держадміністрації зі стартового пістолета, переробленого для відстрілу гумових куль.

Олександр Григорович подякував усім, хто допомагав забезпечувати правопорядок у області у цей нелегкий період і висловив сподівання, що ефективна співпраця набиратиме обертів, і, в подальшому, міліція зможе залучати громадськість до охорони громадського порядку під час масових заходів.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі під час ...

КОМЕНТАРІ