На Хмельниччині правоохоронці виявили підпільний цех із виготовлення розсільних сирів

На Хмельниччині правоохоронці виявили підпільний цех із виготовлення розсільних сирів

04.06.14 09:12 0 660
Підприємство працювало без жодних дозвільних документів. Виготовлення продукції відбувалось у жахливих антисанітарних умовах.

Працівниками сектору ветеринарної міліції УМВС України спільно зі співробітниками Головного управління ветеринарної медицини в Хмельницькій області в одному із сіл Дунаєвецького району було виявлено підпільний цех з переробки молочної сировини, де виготовлявся розсільний сир сулугуні. За словами власника, діяльність підприємства здійснювалась з початку 2014 року, але жодних документів дозвільного характеру на здійснення даного виду діяльності надати він не зміг.

Під час перевірки встановлено, що молоко підприємець заготовляв у жителів Дунаєвецького району. Готову продукцію для подальшої реалізації збував приватному підприємцю, але супровідні документи про якість та безпечність продукції не оформлялись.

Заготівля сировини чергувалась із виготовленням продукції. Одного дня їздили по селах і скуповували молоко — в середньому 1700-1800 літрів, а наступного дня виготовляли сир вагою приблизно 170 кілограм.

На момент проведення перевірки в цеху виявили тільки 1800 літрів молока, готової продукції не було, але під час обстеження коптильних камер встановлено, що нещодавно проводилось виготовлення продукції.

Також обстеження показало, що виготовлення розсільних сирів проводилось в антисанітарних умовах. Зокрема, власник не зміг надати підтверджуючих матеріалів про проведення дезінфекційних робіт в цеху. Обслуговуючий персонал не був забезпечений спецодягом та засобами особистої гігієни, працювали без медичних книжок. У самому приміщенні стеля та стіни покриті пліснявою, ємності для сировини та технологічне обладнання — в іржі.

Як повідомив начальник сектору ветеринарної міліції УМВС України в Хмельницькій області Микола Тимощук, діяльність підприємства призупинено, молоко знезаражене та утилізоване, а власника підпільного цеху притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові працівники ДАІ ...
Наступна новина: 145 сімей з Автономної ...

КОМЕНТАРІ