На Хмельниччині зафіксовані перші порушення, пов'язані з передвиборчою агітацією

На Хмельниччині зафіксовані перші порушення, пов'язані з передвиборчою агітацією

04.06.14 12:51 0 641
У райцентрі Ярмолинці (Хмельницька область) представники одного з кандидатів у Президенти України розповсюджували агітаційні листівки, надруковані з порушенням вимог законодавства. Про це правоохоронців повідомили жителі району, які звернулися із колективною заявою до райвідділу міліції.

Під час перевірки інформації працівники міліції встановили, що у агітаційному наметі одного з кандидатів у президенти волонтери роздавали інформаційні листівки, на яких були відсутні відомості про тираж, установу, яка здійснювала друк, та прізвища осіб, відповідальних за випуск.

Наразі стосовно трьох осіб, які розповсюджували та організовували розповсюдження листівок, складені адміністративні протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 2 статті 212-13 «Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск». Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян у розмірі від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Протоколи направлені до Ярмолинецького районного суду для розгляду та прийняття рішення згідно чинного законодавства.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українська церква у ...
Наступна новина: У Закарпатській ОДА ...

КОМЕНТАРІ