На Хмельниччині за фактом подій, які відбулися в Ярмолинецькій райдержадміністрації, проводиться розслідування

На Хмельниччині за фактом подій, які відбулися в Ярмолинецькій райдержадміністрації, проводиться розслідування

04.06.14 09:56 0 621
Декілька працівників міліції, задіяних для охорони громадського порядку, постраждали під час врегулювання конфліктної ситуації, який мав місце в приміщенні Ярмолинецької райдержадміністрації.

Чергового загострення набув конфлікт між представниками громади Ярмолинецького району та новопризначеним очільником райдержадміністрації Валерієм Довганем.

Нагадаємо, що 25 квітня мешканці Ярмолинець на кілька годин перекрили трасу «Житомир — Чернівці» і виступили проти призначення Валерія Довганя на посаду. Тоді завдяки перемовинам начальника УМВС Олександра Розізнаного з протестувальниками ситуацію вдалося залагодити.

Цього разу конфлікт перемістився до приміщення райдержадміністрації. Окремих мешканців обурив вихід на роботу нового очільника району. Близько двох десятків місцевих активістів, заручившись підтримкою представників громадських організацій, вимагали відставки голови РДА. Коли ж той відмовився писати заяву на звільнення, люди штурмом взяли приймальню очільника району. Під час цих подій постраждало кілька працівників Ярмолинецького райвідділу міліції, які були задіяні для охорони громадського порядку. Одному із них із серйозним пошкодженням ноги довелось звернутися за допомогою до лікарів.

За фактом подій, які відбулися в райдержадміністрації, відкрито кримінальні провадження за ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) і ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний, який також виїжджав на місце події, вкотре закликав громадян «зменшити градус активності», принаймні на період виборів.

— Наша громадська активність на даний момент має бути спрямована на консолідацію громади, щоб ми нормально провели вибори, обрали легітимного президента, який і будуватиме правопорядок у нашій країні, — звернувся до громадських активістів полковник міліції.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ