На Хмельниччині працівники міліції, розслідуючи підпал, розкрили вимагання

На Хмельниччині працівники міліції, розслідуючи підпал, розкрили вимагання

04.06.14 13:07 0 749
На Хмельниччині працівники міліції, розслідуючи підпал, розкрили вимагання (ФОТО)

У райцентрі Летичів Хмельницької області працівники міліції затримали молодика, який, намагаючись роздобути гроші на власне весілля, підпалив магазин свого односельця та вимагав у нього 6 000 доларів, погрожуючи розправою над родиною.

Місцевий бізнесмен звернувся до райвідділу міліції після того, як хтось намагався підпалити його магазин. Правоохоронці одразу відкрили кримінальне провадження за ч.2 статті 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна) та взялися за пошуки хулігана.

Але буквально через день до міліції знову зателефонував потерпілий. Чоловік розповів, що вранці під входом до власного будинку виявив пляшку з горючою сумішшю, схожою на «коктейль Молотова» і записку, в якій йшлося про те, що підпал магазину — це було конкретне попередження. І якщо він не передасть вимагачам 6 тисяч доларів, то постраждає і його майно, і його близькі. У записці також було сказано, що до 8 години вечора потерпілий має зібрати вказану суму, запакувати гроші і о пів на одинадцяту на власній машині з увімкненою «аварійкою» під’їхати на вказане місце та викинути пакунок через вікно. Орієнтиром повинен був стати увімкнений ліхтар.

До операції по затриманню вимагача були задіяні працівники Летичівського райвідділу міліції та карного розшуку УМВС, співробітники кінологічної служби. Правоохоронці діяли за сценарієм зловмисника, і коли з отриманими грішми він почав утікати, на перехоплення йому вирушили начальник карного розшуку Летичівського РВ Анатолій Дідук та курсант Національної академії внутрішніх справ Віталій Моцюк, котрий у цей час проходив практику в обласному управлінні внутрішніх справ. Саме 20-річний курсант першим наздогнав втікача і повалив його на землю. Той не здавався і бризнув хлопцеві в обличчя сльозогінним газом. Але і тут Віталій не розгубився — застосував прийом рукопашного бою і остаточно знерухомив зловмисника.

Наразі 25-річний підозрюваний перебуває під вартою. Йому доведеться відповідати і за підпал магазину, і за вимагання (ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України ).

Що ж стосується молодого героя, то родом він із Теофіпольського району Хмельницької області. Хлопець розповідає, що вирішив піти по стопах діда, який теж був міліціонером. Тому й вступив до академії внутрішніх справ. Зараз Віталій Моцюк навчається на 3-му курсі факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції і в майбутньому мріє бути оперуповноваженим карного розшуку.

Начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний особисто зустрівся з Віталієм і подякував йому за виявлений професіоналізм та відважність. Олександр Григорович наголосив на тому, що саме за такими хлопцями — майбутнє української міліції.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів – територія ...
Наступна новина: Буковинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ