Білоруси вивозять чимраз більше товарів із Польщі

Білоруси вивозять чимраз більше товарів із Польщі

04.06.14 13:56 0 640
У першому кварталі 2014 року польські митники на переходах Підляшського воєводства, що межує з Білоруссю, зареєстрували понад 230 тисяч документів Tax Free на 200 млн злотих, або майже 66 млн доларів.

Про це пише мінське видання «Телеграф» з посиланням на Gazeta.pl.

Це на 200 млн злотих, тобто на 20%, більше, ніж за весь 2012 рік. Товари з поверненням ПДВ через два прикордонних переходи воєводства вивозили 65 тисяч осіб, заявив прес-секретар Митної служби Польщі у Бєлостоці Мацей Чарнецький.

Статистикою, щоправда, поки що не враховані товари, перевезені авіатранспортом, а також вивезені без оформлення Tax Free,

У Люблінському воєводстві, що межує з Білоруссю та Україною, за п’ять місяців цього року у рамках системи Tax Free було зареєстровано вивіз товарів на 617 млн злотих (близько 200 млн доларів). Найчастіше іноземці, в основному білоруси, вивозять з Польщі електроніку, побутову хімію та споживчі товари.

Польські митники звертають увагу на те, що росте інтерес до електронної реєстрації документів Tax Free. Завдяки цьому обслуговування документів проходить легше, а перетинання кордону – швидше.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Петро Шпига: "Прийом ...
Наступна новина: Житомирщина: в аграрному ...

КОМЕНТАРІ