Міжнародний день захисту дітей у підшефній установі Буковинської автоінспекції

Міжнародний день захисту дітей у підшефній установі Буковинської автоінспекції

04.06.14 10:09 0 596
Календарний рік в Оршівецькому дитячому будинку тісно переплетений з діяльністю УДАІ УМВС України в Чернівецькій області — багаторічними шефами комунальної установи, про вихованців якої співробітники ДАІ турбуються і по-державному відповідально, і по-батьківськи тепло й щиро.

Шефи — часті гості в Будинку впродовж року не лише у святкові дні, але й в будні,коли є потреба допомогти колективу у господарських, ситуативних питаннях.

А підсумком спільних турбот шефів і підшефних є 1 червня, коли завершується навчальний процес, у родині дітей, позбавлених батьківської опіки, з’являються випускники, яких останній шкільний дзвінок кличе у самостійне життя, а на решту вихованців чекає оздоровчий період. Словом, все так, як в одній великій сім’ї. Не випадково керівник установи Ольга Танасійчук наголошує, що Оршівецький будинок є установою «родинного типу». тут сформовані «родинні» групи дітей від 3 до 17 років, процес виховання, навчання старших і молодших братиків і сестричок відбувається з циклічністю, притаманною сім’ям. Разом діти ходять до місцевої школи, відзначають іменини, допомагають одні одним, формують себе як особистості під спрямуванням досвідчених педагогів-наставників. Стрункий хлопчина, один з семи оршівецьких випускників Вячеслав Заремський, стверджує,що не боїться самостійного життя, бо у цій дружній сім’ї його «навчили думати», вибудовувати особисті плани. Він хоче стати програмістом. А на питання про рідну домівку відповідає однозначно, зі зворушливим блиском в очах: «Моя домівка тут».

Буковинська автоінспекція безпосередньо причетна до творення «сімейності» в Будинку, де в коридорах м’які килими, відсутній «казенна» атмосфера, де діти одягнуті й причесані так, як їм імпонує їхня індивідуальність, де мрія кожної окремої дитини може здійснитись не завтра, а вже . Свідками цього стали численні поважні гості у міжнародний день захисту дитини — представники обласної, районної влади, освітньої галузі, ділових кіл. Після чудового концерту, у якому дітки продемонстрували свої здібності, подарунків від гостей, працівники ДАІ влаштували справжнє родинне свято з "батьківськими сюрпризами" для своїх підшефних. З’ясувалось, що напередодні кожен вихованець установи поділився з педагогами своїм бажанням мати той чи інший подарунок. Понад чотири десятки таких бажань і дитячих мрій були оформлені у список, над яким ретельно попрацювали працівники ДАІ. Святкові подаруночки для кожного хлопчика і дівчинки зокрема вручив начальник УДАІ УМВС України в Чернівецькій області полковник міліції Ігор Доголіч. Під оплески аудиторії Ігор Володимирович передав оршівчанам спільний подарунок від правоохоронців області для Будинку — 12 путівок у відомчий оздоровчий табір Буковинської міліції «Водограй». Шефи подбали і про такі побутові дрібнички як парасольки для діток на випадок дощу, волейбольну сітку, м’ячі, туристичні атрибути, трьохколісні велосипеди і ще про багато чого іншого,потрібного,аби кожен вихованець почував себе і окремою індивідуальністю, і членом однієї сім’ї, ігромадянином держави, спроможної попри економічні труднощі виконувати вимоги Конвенції Організації Об'єднаних Націй про права дитини.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше 20 провідних ...
Наступна новина: На Тернопільщині молоковоз ...

КОМЕНТАРІ