В Закарпатській області громадська рада при УМВС рекомендує Сергія Шаранича на посаду очільника міліції краю

В Закарпатській області громадська рада при УМВС рекомендує Сергія Шаранича на посаду очільника міліції краю

04.06.14 12:00 0 710
У четвер, 29 травня, в Ужгороді відбулися громадські слухання кандидатів на посаду начальника міліції Закарпаття, організатором яких виступила оновлена Громадська рада при УМВС.

Близько сотні громадських активістів, представників різних громадських організацій краю, спілкувалися з одним із кандидатів на посаду очільника міліції краю. За інформацією керівника Громадської ради Миколи Железняка, запрошення були надіслані усім трьом кандидатам, однак Ю.Рахівський та В.Рябінчак з невідомих причин на цей захід не прийшли.

Тож на понад два десятки запитань громадських активістів із різних регіонів Закарпаття, а також рядових громадян, відповідав третій кандидат - Сергій Шаранич, нинішній в.о. начальника УМВС області. Самі запитання були різнопланові, часом навіть різкі, не бракувало в залі й людей, ображених на дії міліції. Проте С.Шаранич кожного вислухав і намагався дати адекватну відповідь.

А почався захід із оприлюднення біографії кандидата та його декларації про доходи. Далі Сергій Шаранич відповів на п′ять концептуальних запитань самої Громадської ради при УМВС.

Вони, зокрема, стосувалися, співпраці міліції з громадою краю в нинішніх непростих умовах, критеріїв підбору кадрів для міліції, боротьби правоохоронців із можливими проявами сепаратизму та тероризму на Закарпатті, а також подолання корупції в самій міліції.

Відповідаючи на останнє запитання, Сергій Шаранич повідомив громаді, що з початку року з міліції за негативними мотивами звільнено вже 11 колишніх працівників ОВС, щодо них порушено 5 кримінальних справ. Закарпатська міліція й надалі очищатиме власні ряди від злочинців у погонах і людей випадкових, запевнив полковник Шаранич, а всі зібрані негативні матеріали на правоохоронців передаватимуться в прокуратуру для прийняття відповідного рішення.

Часом емоції в залі перемагали здоровий глузд, не обійшлося без взаємних образ, проте Сергій Шаранич дав відповіді й на гострі запитання, запевнивши, що він ніколи не виконував злочинних наказів і не віддавав їх іншим. А на завершення кандидат подякував усім присутнім за відверту розмову й привітав із великим святом Вознесіння Господнього.

- Нехай усіх вас Бог береже! Любіть Україну! Слава Україні! – цими словами Сергій Шаранич завершив свій виступ.

А далі відбувся процес голосування, вже без самого кандидата. Більшістю голосів (24 голоси при 4, що утримались) члени Громадської ради підтримали кандидатуру полковника Сергія Шаранича на посаду начальника закарпатської міліції. Відповідне рекомендаційне звернення стосовно кандидата буде надіслано в Міністерство внутрішніх справ України, а вже міністр прийматиме остаточне рішення стосовно головного міліціонера Закарпаття.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: на Дубенщині ...
Наступна новина: На Хмельниччині перший ...

КОМЕНТАРІ