В Закарпатській області мукачівським дітям пояснили, що закон - це сила

В Закарпатській області мукачівським дітям пояснили, що закон - це сила

04.06.14 10:18 0 630
До Міжнародного дня захисту дітей у Мукачівській бібліотеці відбувся День правових знань на тему: "Наш закон - наша сила". Метою зустрічі було допомогти юним учасникам розібратися у своїх правах та обов’язках.

- Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей- прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край, - коментує Мирослава Бурч, заступник директора централізованої бібліотечної системи по роботі з дітьми, яка, власне, й була організатором даного заходу.

В програмі Дня правових знань відбувся ряд творчих заходів: правова вікторина "Закони про тебе", правові ігри "На терезах Феміди", музично-пізнавальний ігровий колаж з призами "Надійний захисник", підготовлений дітьми з туристично-пізнавальної програми міжнародного дитячо-юнацького руху наставництва "Royal Rangers", правова копілка "Маєш право, малючок", перегляд виставки-протесту "Не порушуйте наші права", абетка виживання "Хто захистить беззахисного?" тощо.

На даній зустрічі побував також оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міського відділу міліції Іван Кляп. Під час зустрічі з юними читачами він широко висвітлив тему „Правопорушення неповнолітніх та відповідальність за скоєння злочину”. Правоохоронець наводив приклади та провів роз’яснювальну роботу, даючи відповіді на запитання дітей.

Такі заходи правоохоронцями проводяться постійно з пропаганди правових знань серед учнівської молоді. Хлопцям та дівчатам роз'яснили статті кримінального і адміністративного кодексів, що передбачають відповідальність неповнолітніх за скоєння злочинів.

“Діти повинні знати, що будь-яке правопорушення або злочин підпадає під дію статті Адміністративного або Кримінального кодексів України, і законодавством, як для неповнолітніх, так і для дорослих, за скоєння неправомірних дій передбачена відповідальність,”-наголосив оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Іван Кляп.

Діти, які були присутніми на даних заходах, отримали багаж знань та позитивних емоцій. Та на цьому Свято дитинства не завершується, адже попереду найулюбленіша пора усіх школярів - літні канікули.

Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Україна не платитиме за ...

КОМЕНТАРІ