Курсанти волинського училища професійної підготовки працівників міліції запросили в гості ліцеїстів правознавчого ліцею

Курсанти волинського училища професійної підготовки працівників міліції запросили в гості ліцеїстів правознавчого ліцею

04.06.14 09:07 0 634
Майбутні правоохоронці завітали до новобранців, щоби краще ознайомитися із професією міліціонера і на власні очі побачити, який «курс молодого бійця» необхідно пройти, щоби здобути потрібні знання і підготовку для роботи в органах внутрішніх справ.

Перший курс вихованців луцького правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою, а це 10-й клас, приїхали до села Сокиричі Ківерцівського району, де у лісовому масиві розташоване Волинське училище професійної підготовки працівників міліції. Метою візиту стало прагнення ліцеїстів ближче познайомитися із такою омріяною для них професією міліціонера. Адже саме з училища для декого розпочинається служба в правоохоронних органах.

Заклад створений для того, щоби молоді працівники міліції здобули необхідні навики для подальшої роботи: правові знання, основи вогневої та фізичної підготовки, навики рукопашного бою і самооборони. Юні хлопці та дівчата побачили на власні очі «школу міліції», про яку раніше багато чули.

– Відразу після перетину КПП вразила територія: вона величезна. Училище знаходиться у лісі, що робить його незвичним. Велике футбольне поле, плац, учбовий корпус, далі йдуть казарми, де живуть курсанти, тир тощо. Взагалі училище оснащене так, щоби здобувати знання було цікаво. Ми ніколи не тримали в руках зброї, а навіть довелося постріляти. Крім цього, випробували свої сили у лабіринті психологічної витривалості, ознайомилися із навчальним полігоном та іншими «хитрощами» закладу. А після спільного обіду з курсантами мали можливість поборотися за першість у футбольному поєдинку, – ділиться враженнями ліцеїст Максим.

Своєю чергою керівництву закладу та викладачам було приємно приймати у себе таких юних, але впевнених у своєму рішенні щодо обрання майбутньої професії ліцеїстів. Вони розуміють, що невдовзі дехто із візитерів сяде за парти училища.

– Ці діти обрали для себе гідну, але надзвичайну важку професію, тому моє завдання ознайомили їх із реаліями міліцейського життя, щоби у майбутньому вони були готові до навантаження, яке чекає на них після випускного. Адже переконаний: чим більше вони дізнаються, тим впевненіше крокуватимуть по службі, – наголосив офіцер-наставник ліцею майор міліції Микола Пелех.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львові працівники ДАІ ...

КОМЕНТАРІ