У Волинській області правоохоронці затримали чоловіка, котрий повідомив про замінування лікарні

У Волинській області правоохоронці затримали чоловіка, котрий повідомив про замінування лікарні

04.06.14 15:24 0 660
Тепер зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Вчора близько 20-ї години у Луцький МВ УМВС України у Волинській області надійшло повідомлення від старшого лікаря зміни швидкої екстреної допомоги про те, що на номер швидкої допомоги 103 зателефонував невідомий чоловік і сказав, що в підвалі лікарні закладено вибухівку. При цьому він не назвав, який саме медичний заклад заміновано.

Працівники міліції, повідомивши про надзвичайну події рятувальників, взялися перевіряти інформацію.

Насамперед провели евакуацію персоналу та хворих двох найбільших лікарень – обласної та луцької міської. Для цього навіть забезпечили спеціальний транспорт: із міських маршрутів були зняті рейсові автобуси. А далі приступили до огляду пологового будинку, обласної дитячої лікарні та інших медичних закладів.

– Ми зробили усе, аби зберегти здоров’я і життя людей, – наголосив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига. – Експерти-вибухотехніки разом із кінологами почергово обстежили приміщення медичних закладів. А тим часом оперативники проводили розшукові дії, аби встановити особу «мінера». Тож невдовзі з’ясувалося, що дзвінок про замінування зробив 22-річний житель Ковельського району.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. За такий жарт чоловікові загрожує до шести років позбавлення волі. Проводиться слідство, у ході якого будуть встановлені мотиви скоєння правопорушення.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Львівщині під час ...

КОМЕНТАРІ