У Волинській області аби діти не були сиротами при живих батьках

У Волинській області аби діти не були сиротами при живих батьках

04.06.14 15:07 0 681
Працівники луцького райвідділу міліції взяли участь у засіданні круглого столу та відвідали концерт, присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

У приміщені Луцької районної державної адміністрації відбувся круглий стіл на тему «Соціальна незахищеність дітей, шляхи подолання сирітства та безпритульності» за участю представників влади, правоохоронних органів, а також керівників служб, які працюють із дітьми.

На порядку денному – захист прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та тих, які опинилися в складних життєвих обставинах, організація взаємодії органів виконавчої влади, котрі стоять на захисті законних інтересів дітей.

Оперуповноважений групи кримінальної міліції у справах дітей Луцького РВ УМВС україни у Волинській області лейтенант міліції Марина Ярошук наголосила на тому, що головними шляхами подолання сирітства є необхідність у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, а також влаштуванні дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, у щасливі родини:

– Однак найгірше – це соціальне сирітство, коли діти залишаються сиротами при живих батьках, адже часто вони забувають, що дитині необхідні не лише матеріальне забезпечення та блага, але й тепло, порада і підтримка. Нівеляція сімейних цінностей, відповідальності батьків за виховання дітей, порушення прав дітей, зниження виховного потенціалу системи породжує бездоглядність дітей. А це своєю чергою тягне за собою низку негативних чинників, які залишають відбиток на все життя малого громадянина.

На закінчення в районному будинку культури уже традиційно відбувся концерт, присвячений Міжнародному дню захисту дітей, де усім присутнім дітям вручили різноманітні презенти.

Алла РЕВУНЕЦЬ,

Луцький РВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ