В Івано-Франківській області безпека дітей в руках батьків

В Івано-Франківській області безпека дітей в руках батьків

04.06.14 15:08 0 602
В Івано-Франківську правоохоронці розповіли батькам, що робити, якщо дитина зникла та наскільки важливо заздалегідь попіклуватися про її безпеку.

Вчора в Івано-Франківську працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області спільно з представниками Івано-Франківської станції НСО «Пласт» та учасниками «Юний міліціонер Прикарпаття» у рамках акції «Безпека дітей в руках батьків» навчали, як саме потрібно дбати про безпеку своїх дітей та користуватися «ідентифікаційними картами дитини».

«Мета акції – підвищити обізнаність батьків про безпеку своїх дітей – говорить начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області підполковник міліції Алла Лемчак. – Адже з початку року до органів внутрішніх справ в області надійшло 18 звернень щодо безвісти зниклих дітей, натомість, якщо минулого року таких звернень було лише 3. На щастя, 17 зниклих дітлахів вдалось розшукати і тільки одна дитина, на перебуває у розшуку».

Під час акції учасники «Юний міліціонер Прикарпаття», «Пласт» та правоохоронці усім охочим роздавали так звану «ідентифікаційну картку дитини». В якій батьки зможуть записати особливі прикмети своєї дитини, її паспортні дані, відомості про стан здоров’я, помістити фотографію і відбитки пальців.

Разом з карткою батьки отримували корисні поради, що робити, якщо дитина зникла, як піклуватися про її безпеку. Ідентифікаційну картку дитини потрібно тримати із власним паспортом і надавати працівникам міліції тільки у випадку звернення про розшук дитини.

Однак, такі картки призначені лише для батьків і заповнюються тільки на їхній розсуд. Утім, варто розуміти, що у випадку зникнення дитини не потрібно витрачати час на опис та прикмети, адже у цій картці вже все підготовлено і правоохоронці негайно можуть використовувати її для пошуку дитини.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області аби ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ