В Івано-Франківській області рекомендації водіям перед поїздкою на відпочинок.

В Івано-Франківській області рекомендації водіям перед поїздкою на відпочинок.

04.06.14 08:56 0 672
Якщо Ви зібралися у літню подорож на відпочинок, Вам потрібно перед поїздкою добре відпочити, виспатися і тільки тоді вирушати в дорогу.

Краще їхати в світлу пору доби, щоб не заснути за кермом.

Потрібно подбати про функціонування кондиціонерів у салоні автомобіля, щоб літня спека не втомлювала і не виснажувала водія.

Перевірте чи є у Вашій аптечці ліки першої необхідності та медикаменти.

Якщо в салоні автомобіля Ви перевозите дітей, потрібно застерегти їх, щоб виходили з автомобіля на праву сторону, коли Ви зупинилися на узбіччі, щоб уникнути їх прямого виходу на проїжджу частину дороги і не створити небезпечної ситуації.

Під час керування транспортним засобом не варто вести надто емоційні і тривалі розмови по телефону – це відволікає водія. У разі невідкладних важливих розмов краще зупинитися.

Перевозити дітей віком до 12 років на передньому сидінні автомобіля категорично заборонено.

Не забувайте пристебнутися пасками безпеки. Пам’ятайте! Вони можуть врятувати Ваше життя та пасажира у разі виникнення непередбаченої ситуації.

Для перевезення малих дітей потрібно придбати і облаштувати спеціальне крісло, щоб дитина почувалася у комфорті і у безпеці.

Обов’язково через кожних 2-3 години подорожі робити перерви 15-20 хвилин. За цей час водій відпочине від монотонності руху і буде зосередженіший.

Придорожні зупинки для відпочинку потрібно робити у спеціально відведених місцях, або з’їхати у лісопаркову зону. На узбіччях проїжджих частин такі зупинки рекомендуємо лише у випадку крайньої необхідності і недовготривало. При цьому потрібно бути максимально уважним, щоб не створювати небезпеки собі і іншим учасникам дорожнього руху.

Якщо Ви будете дотримуватись даних рекомендацій, Ви завжди будете у безпеці! Щасливих та безпечних Вам доріг!

Пам’ятайте! Державтоінспекція завжди Ваш надійний партнер на дорозі!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ