У Львівській області родини військових, які загинули від рук терористів, отримають з обласного бюджету по 100 тисяч гривень

У Львівській області родини військових, які загинули від рук терористів, отримають з обласного бюджету по 100 тисяч гривень

04.06.14 19:06 0 688
Родини військових, які загинули під час антитерористичної операції на сході держави, інших військових дій або від рук терористів, отримають з обласного бюджету по 100 тисяч гривень.

Це передбачено змінами до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2014-2017, які ініціювала голова Львівської облдержадміністрації Ірини Сех і які підтримали депутати Львівської обласної ради на сесії 3 червня.

На виплату такої допомоги депутати передбачили 2 млн 410 тис грн.

Згадана програма раніше передбачала виплату одноразової допомоги по 100 тисяч гривень родинам загиблих на Революції гідності. На Львівщині ці кошти отримало 20 родин героїв Майдану.

Проте внаслідок воєнних дій на сході країни Львівщина зазнала нових втрат. Зокрема, загинув від рук терористів у Слов’янську стриянин Юрій Дяковський. Під час проведення антитерористичної операції загинули вертолітники 16-ої бригади армійської авіації, яка дислокується в Бродах, Руслан Плоходько, Сергій Руденко, Ігор Грішин, Олександр Сабада, Микола Топчій. У бою з терористами під Волновахою загинув боєць Любомир Кузьмін зі Сколівщини. Нещодавно Львівщина попрощалася із ще одним героєм – генерал-майором Сергієм Кульчицьким, який загинув 29 травня під Слов’янськом Донецької області.

Кошти з обласного бюджету буде скеровано на виплату одноразової адресної допомоги сім?ям, родичі яких загинули під час військових дій. Розмір допомоги становить 120,5 тис. грн. на одну сім’ю, з яких 20,5 тис. грн. – оподаткування, тобто кожна родина отримає 100 тисяч гривень.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі допоможіть ...

КОМЕНТАРІ