Львівська обласна рада закликала народних депутатів невідкладно ухвалити люстраційне законодавство

Львівська обласна рада закликала народних депутатів невідкладно ухвалити люстраційне законодавство

04.06.14 11:41 0 661
3 червня 2014 року депутати Львівської обласної ради на сесії ухвалили звернення до Голови Верховної Ради України, голів депутатських фракцій та членів міжфракційного об'єднання "Львівщина" у Верховній Раді щодо необхідності невідкладного розгляду законопроєктів про люстрацію. За це рішення, ініційоване головою фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській обласній раді Андрієм Холявкою, проголосував 71 з 86 присутніх на сесії депутатів.

У зверненні йдеться: "Однією з ключових вимог Майдану було проведення в країні люстрації.

З 1991 року Україна – суверенна і незалежна, демократична, соціяльна, правова держава. Однак правляча та політичні еліти, які звикли діяти за старими усталеними методами, за ці роки фактично не змінювалися.

При владі десятиліттями перебували політичні б'юрократи і колишні партійні апаратники, за діяльності яких наша Вітчизна була фактично розграбована та серед світової спільноти визнається найбільш корумпованою в Европі.

Саме такий стан справ у нашій країні та небажання її керівництва підписати Асоціацію з Европейським Союзом змусили громадян України у листопаді 2013 року вийти на вулиці міст.

Одним з основних завдань суспільства є недопущення в апарат управління, правоохоронні органи й на інші важливі посади осіб, які скомпрометували себе співпрацею або співучастю в попередній політичній системі, сприяли збільшенню корумпованості та утворенню антидемократичного устрою.

Проведення повної люстрації, в результаті якої відбудеться оновлення державного апарату країни, має продемонструвати прагнення нової влади інтегруватися в Европу.

Зрозуміло, що давно настав час проведення очищення та оновлення державного апарату. Варто зазначити, що через процедуру люстрації пройшли більшість країн Східної Европи, а також Прибалтики. Така практика мала позитивні наслідки, що призвели до зміни еліт, сприяли економічним та політичним реформам, пришвидшували процес трансформації країн від тоталітарної системи до народовладдя.

Як відомо ще наприкінці березня цього року у парламенті були зареєстровані низка законопроєктів про люстрацію. Однак пройшло вже понад два місяці, а ці законопроєкти все ще не розглянуті і закон не ухвалено.

Незрозуміле затягування з ухваленням Закону про люстрацію викликає справедливе обурення громади.

Зважаючи на це, Львівська обласна рада звертається до голів депутатських фракцій у Верховній Раді, до членів міжфракційного об'єднання "Львівщина" з пропозицією ініціювати невідкладний розгляд проєктів закону про люстрацію на найближчому засіданні парламенту".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Напиши «Лист підтримки» ...
Наступна новина: На Волині з органів ...

КОМЕНТАРІ