Свободівці у Львівській обласній раді ініціюють повернення військових санаторіїв Міністерству оборони

Свободівці у Львівській обласній раді ініціюють повернення військових санаторіїв Міністерству оборони

04.06.14 08:04 0 1024
3 червня 2014 року на сесії Львівської обласної ради з ініціативи фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" депутати ухвалили звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо відновлення системи військового управління на території Західного регіону України та повернення Міністерству оборони України військових санаторіїв. Таке звернення ухвалено на прохання Львівської обласної організації Спілки офіцерів України.

Як зазначають депутати, щодня збільшується кількість загиблих і поранених в боях з терористами та диверсантами. Багато військовослужбовців та мирних громадян отримали психологічні травми, всі вони потребують якісного лікування та реабілітації.

"Лікування та реабілітація можуть бути забезпечені силами і засобами військової медицини. Втім, вона зазнала серйозних втрат як внаслідок окупації частини території, так і через ухвалення попереднім керівництвом поспішних рішень щодо вилучення з управління Міністерства оборони України низки установ та закладів медичного спрямування.

У Криму, на окупованій території, залишилось два військові шпиталі і шість військових санаторіїв. Крім того, мусимо констатувати, що на території Західного регіону України зруйнована система військового управління через необґрунтовану її передачу із Західного оперативного командування у Львові до Північного ОК у Рівному.

З метою часткового відновлення можливостей військової медицини та системи військового управління на території Західного регіону України, Львівська обласна рада просить ухвалити відповідні рішення щодо повернення до управління Міністерства оборони військових санаторіїв в місті Моршин та селищі міського типу Шкло Львівської області, які в 2003 році були вилучені з-під підпорядкування відомства; відновлення системи військового управління на території Західного регіону України шляхом повернення управління оперативного командування до місця попередньої дислокації – у місто Львів", – йдеться у зверненні.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області на ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ