Львівщина: Ірина Сех доручила перевірити всі військкомати області щодо можливих корупційних дій їхніх керівників

Львівщина: Ірина Сех доручила перевірити всі військкомати області щодо можливих корупційних дій їхніх керівників

04.06.14 18:18 0 681
Голова Львівської облдержадміністрації свободівка Ірина Сех доручила правоохоронним органам здійснити перевірку районних військових комісаріятів Львівщини щодо порушень та можливих корупційних дій їхніх керівників. Про це 3 червня 2014 року на сесії Львівської обласної ради повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник.

Він зазначив, що напередодні відбулася нарада щодо проблемних питань мобілізації, зокрема йшлося про порушення при проведенні мобілізації військових у Львівській області: формального медогляду у військкоматах, відкупів, хабарів під час призову тощо. За підсумками наради Ірина Сех видала доручення, в якому йдеться про необхідність створення гарячих телефонних ліній, на які мобілізовані та їхні родичі можуть поскаржитися на діяльність військкоматів, медкомісій та інше.

Голова ЛОДА доручила в. о. військового комісара області, головному управлінню охорони здоров'я, начальнику головного управління МВС у Львівській області забезпечити координацію між силовими структурами з метою якісного виконання завдань із забезпечення обороноздатності держави. Також вона доручила в стислі терміни подати письмові пропозиції щодо проблемних питань матеріяльно-технічного забезпечення 24-ї окремої бригади, аби підготувати листа до Міністерства оборони України та інших органів влади. Відповідальні особи мають подати голові ОДА письмові пропозиції щодо вирішення проблемних питань та покращення проведення медичного обстеження призовників і кадрового складу медичних комісій.

Правоохоронцям доручено забезпечити охорону громадського порядку в області під час відправки призовників та супроводу військової техніки. В. о. військового комісара доручено здійснити перевірку подання всіма органами місцевого самоврядування списків осіб призовного віку для часткової мобілізації.

Прокуратурі доручено перевірити достовірність та законність рішень медичних комісій при військкоматах області щодо визнання непридатними призовників, згідно з поданими списками органів місцевого самоврядування щодо часткової мобілізації. Керівникам управлінь СБУ, МВС, військовому прокурору Західного регіону доручено здійснити перевірку райвійськкоматів Львівської області щодо можливих корупційних дій керівництва.

Голови райдержадміністрацій мають надавати організаційну та ресурсну допомогу сім'ям мобілізованих військовослужбовців у період їх перебування у Збройних Силах України.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ