Керівництво міліції Львівщини і представники Комітету Майдану домовилися про низку спільних заходів

Керівництво міліції Львівщини і представники Комітету Майдану домовилися про низку спільних заходів

04.06.14 17:32 0 727
Керівництво міліції Львівщини і представники Комітету Майдану під час зустрічі, яка відбулася 30 травня у Головному управлінні МВС України у Львівській області, домовилися про низку спільних заходів.

Зустріч була спільною ініціативою керівництва обласної міліції та активістів громадських організацій, які входять до Комітету Майдану Львівщини, щоб визначити подальші шляхи співпраці та напрацювання для зміцнення правопорядку в області і здійснення контролю громадськості за діяльністю правоохоронних органів.

Участь в неформальному «круглому столі» взяли начальник ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, перший заступник начальника Головного управління - начальник слідчого управління полковник міліції Сергій Вучкан, заступник начальника Головного управління – начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Сергій Маруняк, заступник начальника Головного управління полковник міліції Андрій Карпінець, депутат обласної ради Олександр Ганущин, голова виконкому ГО «Варта-1» Ігор Зінькевич та інші представники Комітету Майдану Львівщини.

Першочергово обговорювалося питання щодо умов перебування та забезпечення працівників міліції Львівщини, які несуть службу по охороні громадського порядку у східних областях. Дмитро Загарія зазначив, що буде звертатися до Міністра внутрішніх справ, щоб отримати дозвіл особисто відвідати підлеглих, які перебувають у зоні АТО.

«Представники міліції Львівщини кілька днів тому були переведені на інше місце несення служби. Це недалеко, близько 30 кілометрів від їх попереднього місця дислокації. Там вони забезпечують охорону громадського порядку. Я буду просити дозволу Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, щоб найближчим часом поїхати туди і перевірити особисто, чи добре вони облаштувались на новому місці, чи їм нічого не бракує, в яких умовах несуть службу», - повідомив активістам керівник обласної міліції.

На питанні подальшого формату співпраці громадських активістів з правоохоронцями наголосив під час зустрічі голова виконкому ГО «Варта-1» Ігор Зінькевич. Він відмітив, що «робота ведеться, але її ефективність поки що не є достатньою».

Як повідомив Ігор Зінькевич, «ми вже досить давно звернулись з пропозицією щодо узгодження спільної роботи по охороні громадського порядку між правоохоронцями та представниками ГО «Варта 1». Робота ведеться, але її ефективність поки що не є достатньою. Досі немає чітко узгоджених планів, немає обміну оперативною інформацією. При цьому у нашої організації є ресурс – близько 100 автомобілів, які можна задіювати в конкретній роботі з виїздами на місце подій».

У свою чергу Сергій Маруняк сказав, що дане питання буде взято на контроль і з початку червня відбудеться зустріч з активістами у форматі напрацювання конкретного плану-схеми дій, а також чіткого узгодження «всіх організаційних деталей».

Питання представництва від громадських організацій в складі комісій Головного управління міліції області підняв Петро Фляк, який наголосив на необхідності здійснення громадського контролю за господарською та фінансовою діяльністю.

«Ми від імені громадських організацій просимо, щоб нашим представникам надали можливість стати учасниками всіх комісій, що є при Головному управлінні МВС України у Львівській області. В тому числі кадрової, господарської та інших. Окрім того, нас цікавить питання, за які кошти проводяться ремонти об‘єктів, що постраждали під час так званої «Ночі гніву» і як громадські організації можуть посприяти збору коштів для проведення цих робіт», - зазначив Петро Фляк.

Про ситуацію з надходженням та розподілом коштів для проведення ремонтних робіт постраждалих приміщень доповів Андрій Карпінець, який також відмітив, що з бюджету не передбачається виділення коштів на ремонтні роботи, тому актуальним є питання залучення громадськості для вирішення цього питання.

Депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин від імені громади Львівщини попросив керівника міліції Львівщини Дмитра Загарію «детально розслідувати обставини інциденту, який мав місце на базі «Беркуту» у лютому ц.р., коли загинуло двоє співробітників цього спецпідрозділу.

Як сказав Сергій Вучкан, він «готовий співпрацювати з громадськістю для розслідування того, що сталось на базі «Беркуту».

«Я просив би усі громадські організації, хто має будь яку інформацію про ці події, поділитись нею зі слідством. Це можуть бути усні свідчення, це можуть бути відеоматеріали, будь-які дані. Сподіваюсь, що люди будуть співпрацювати. У червні ми збираємось з представниками громадськості і я особисто поінформую вас про те, як просувається слідство по цій справі, які матеріали нам надали і на якому етапі розслідування, з якими напрацюваннями ми зараз є», - зазначив Сергій Вучкан.

На завершення зустрічі, Дмитро Загарія сказав, що розмова була дуже конструктивною. Окрім того, він звернувся до представників Комітету Майдану Львівщини з проханням більше співпрацювати з начальниками райвідділів міліції Львівщини.

«Критика була об’єктивною, я її нормально сприймаю. Я хотів би вас попросити, що ви більше співпрацювали з керівниками територіальних підрозділів міліції та з особовим складом, щоб вони знали де їхні недопрацювання», - підсумував Дмитро Загарія.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ITF Італія. Ковалець - у ...
Наступна новина: В Луцьку микола Романюк ...

КОМЕНТАРІ