У Львівській області стрийські правоохоронці викрили велосипедного злодія

У Львівській області стрийські правоохоронці викрили велосипедного злодія

04.06.14 10:39 0 639
Дільничні інспектори Стрийського міськвідділу міліції викрили 27-річного місцевого мешканця у крадіжці велосипеда. У нагоді правоохоронцям стали записи камер відеоспостереження.

Наприкінці травня до Стрийського міськвідділу міліції зі заявою про крадіжку звернувся 38-річний місцевий мешканець. Як розповів потерпілий, члени його сім’ї на сходовій клітці залишили два велосипеди, які металевим тросом були прикріплені до поруччя. Посеред білого дня зловмиснику вдалося поцупити один з велосипедів, вартість якого становить 2 тисячі гривень.

«Камера, встановлена у під’їзді житлового будинку, зафіксувала обличчя крадія. Дільничні інспектори міліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 27-річний раніше судимий стриянин. Зловмисник спочатку впевнено стверджував, що він ні в чому не винен, «на гарячому його ж не спіймали». Однак, «відеофільм» з ним у головній ролі, підтверджував протилежне. Як видно на відео, крадій працював у рукавичках, а для того, щоб не привертати увагу він декілька разів спускався по сходинках поверхом нижче та повертався. Спочатку він оцінив обстановку, потім плоскогубцями перекусив металевий трос. За третім разом він забрав один з велосипедів та спокійно вийшов з під’їзду», - розповів начальник Стрийського міськвідділу міліції підполковник міліції Василь Кулик.

У ході досудового слідства правоохоронці встановили особу чоловіка, якому зловмисник продав крадений велосипед за 300 гривень.

Наразі досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.2 ст.185 (крадіжка) КК України, завершено та з обвинувальним актом скеровано до суду. Санкція даної статті передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

До слова, звертаємося до усіх власників двоколісних транспортних засобів з проханням подбати про безпеку власного майна, адже у весняно-літній період попит крадіїв на велосипеди зростає. Нагадуємо про елементарні правила безпеки:

-не залишайте велосипеди без нагляду у під’їздах будинків, поблизу торгових закладів, в інших громадських місцях;

-якщо виникла необхідність залишити без нагляду двоколісного «друга», попросіть тих, кому довіряєте, приглянути за ним або використовуйте надійні велосипедні замки;

-коли Вам пропонують придбати велосипед за низькою ціною, засумнівайтеся, чи бува він не крадений. Повідомте про це правоохоронців.

У випадку крадіжки радимо потерпілим не зволікати та терміново телефонувати за номером «102». За «гарячими слідами» можна не лише швидше розкрити крадіжку, але й повернути втрачене майно».

Охочим до збагачення за чужий кошт просимо добре замислитись над тим, чи вартують зароблені таким шляхом гроші декількох років життя, проведених за ґратами.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ