В Житомирській області 17 червня відзначається Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами

В Житомирській області 17 червня відзначається Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами

04.06.14 12:08 0 597
Одним із ключових напрямків охорони довкілля в Україні є забезпечення збереження та невиснажливого використання земель. З метою привернення уваги світової спільноти до проблеми раціонального використання земельних ресурсів з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН щороку 17 червня відзначається Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами.

Опустелювання – це деградація засушливих ґрунтів, через яку гинуть родючі землі, пасовища та ліси. це явище є однією із глобальних економічних проблем людства. Причина жахливої деградації земель – нераціональний підхід до використання ґрунтових ресурсів та вирубка лісів, від чого потерпає 70% засушливих територій в усьому світі. Загалом, опустелювання загрожує здоров\'ю і благополуччю понад 1 млрд. людей нашої планети.

В Україні кількість землевласників та землекористувачів становить близько 25 млн. З огляду на це, своєї актуальності не втрачає проведення масштабної інформаційно-просвітницької кампанії серед населення.

Варто звернути увагу на те, що охороні земель, підвищенню родючості ґрунтів і економії енергоресурсів сприятиме проведення робіт по вилученню з інтенсивного обробітку малопродуктивних, ерозійно-небезпечних земель та впровадження ґрунтозахисно-меліоративної та агроландшафтної організації території.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Меркель і Путін ...

КОМЕНТАРІ