Рівненщина: рятувальники провели для учнів початкових класів пізнавально-профілактичний захід у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Рівненщина: рятувальники провели для учнів початкових класів пізнавально-профілактичний захід у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

04.06.14 15:01 0 1116
03 червня співробітники Дубровицького районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області провели для учнів початкових класів ЗОШ №3 пізнавально-профілактичний захід у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!».

Рятувальники запросили дітей на екскурсію до пожежно-рятувальної частини, де ознайомили їх зі специфікою та умовами роботи особового складу ДСНС України. Під час заходу, співробітники Служби порятунку «101» нагадали учням правила безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки, продемонстрували спецтехніку та бойове спорядження вогнеборців. Діти із захопленням приміряли окремі елементи бойового спорядження пожежних, «кермували» спецавтомобілем, уявляючи себе у ролі рятувальників.

Співробітники Держслужби з НС розповіли учням про наслідки надзвичайних подій, зокрема й про наслідки пожеж, які виникали через необережне поводження та пустощі дітей із вогнем. Також учням нагадали дії на випадок виникнення пожежі та продемонстрували надання першої медичної допомоги постраждалим у різних надзвичайних ситуаціях.

Крім того, усі бажаючі під час профілактичного заходу мали змогу самостійно ліквідувати умовну пожежу за допомогою ручного водяного ствола.

Рятувальники сподіваються, що отримані знання діти зможуть використати в майбутньому, не лише у разі виникнення непередбачуваних ситуацій, а й зможуть допомогти тим, хто потрапить у біду.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові відбувся ...
Наступна новина: В Ужгороді виявили ...

КОМЕНТАРІ