У Рівненській області за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху чоловік проведе за гратами півтора року

У Рівненській області за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху чоловік проведе за гратами півтора року

04.06.14 09:23 0 615
Днями вступив в силу вирок Дубенського міськрайонного суду Рівненської області стосовно 27–річного чоловіка, який у листопаді 2013 року повідомив, що у підвалі банку закладено вибухівку.

Минулоріч восени зловмисник повідомив черговому на лінію 101 пожежно-рятувальної служби, що в підвалу будинку під банком закладена бомба.

Один короткий дзвінок спровокував ланцюгову реакцію подій, які сколихнули місто Дубно. На вказане місце прибули співробітники міліції та рятувальники. Рух по вулиці Данила Галицького перекрили, транспорт пусти в об’їзд. Територію довкола будівлі взяли під охорону. В екстреному порядку почали евакуацію людей з вказаного у повідомлені будинку. У банк, центр зайнятості, приватні кабінети заходили міліціонери і просили людей залишити приміщення. Загалом було евакуйовано біля 70 осіб. Згодом на допомогу дубенським міліціонерам прибули співробітники сектору вибухо-технічної експертизи. Вони провели огляд всього приміщення, проте вибухівку не знайшли.

Через декілька годин після повідомлення про замінування, міліціонери встановили особу, яка анонімно повідомила про загрозу безпеці громадян. Зловмисником виявився 27-річний мешканець Дубно Юрій. Раніше він вже мав проблеми із законом і притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.

За частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Наразі, Юрію доведеться відповісти за свій невдалий жарт півторарічним ув’язненням.

Олеся Шевченко,

Дубенський МВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Волинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ