До роботи над проектом Служби фінансових розслідувань залучили представників бізнесу

До роботи над проектом Служби фінансових розслідувань залучили представників бізнесу

04.06.14 15:14 0 687
Розробкою проекту майбутньої Служби фінансових розслідувань, що мають намір створити в Україні, займається не лише уряд, але й представники бізнесу. Зокрема мова йде про участь Європейської бізнес-асоціації (ЄБА). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомила на засіданні ЄБА її виконавчий директор Анна Дерев’янко, бізнесмени вважають, що створення служби дозволить розвивати легальний бізнес. «Ми готові посприяти українському урядові у розробці концепції створення Служби фінансових розслідувань і у підготовці проекту відповідного закону – «Про основи запобігання і боротьби з економічними правопорушеннями і здійснення фінансового контролю»», – зазначила Дерев’янко.

На сьогоднішній зустрічі з членами ЄБА заступник міністра доходів і зборів України Володимир Хоменко повідомив, що служба поєднуватиме контрольно-перевірочні функції і функції досудового розслідування у сфері запобігання і боротьби з економічними правопорушеннями.

«Ця служба буде створена на базі існуючих Державної фінансової інспекції, підрозділів податкової міліції, МВС і Служби безпеки України, які протидіють економічним злочинам. Таким чином, ми усунемо дублювання функцій у різних міністерствах і зменшимо видатки на утримання служби», – наголосив Хоменко.

Очікується, що нова служба буде підпорядкована урядові і раз на рік звітуватиме перед Верховною Радою України, зазначив Хоменко.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ