Українська церква у Перевальному і далі недоступна для вірян

Українська церква у Перевальному і далі недоступна для вірян

04.06.14 12:49 0 663
Покровський храм у селі Перевальному Сімферопольського району Криму, який 1 червня захопили «козаки», і далі недоступний ані для священика, ані для вірян Української православної церкви Київського патріархату. Про це йдеться у повідомленні прес-служби церкви. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Двері у храм виламані, внутрішнє облаштування частково потрощене. Раніше до храму можна було потрапити без необхідності проходити через військовий контроль (поруч розташована військова частина, яку були вимушені полишити українські війська). Зараз пост контролю перенесений так, що прохід відбувається повз нього», – поінформували у прес-службі.

В УПЦ КП зазначили, що «козаки», які зайняли церкву у неділю, залишили територію того ж дня. «Сталося це після того, як до храму під’їхав автомобіль, в якому свідки бачили помічника настоятеля місцевої громади Московського патріархату. Нападники скупчилися біля машини і звідти отримували кошти – очевидно, це було платнею за виконане завдання», – повідомили у прес-службі (УПЦ (МП) цю заяву наразі не коментувала).

В УПЦ КП зазначили, що настоятель парафії, протоієрей Іван Катькало, попри ці події, не має наміру виїжджати з Криму.

У вівторок, 3 червня, очікується зустріч архієпископа Сімферопольського i Кримського Климента з представниками кримської «влади», з якими він має намір обговорити труднощі, з якими УПЦ КП зіткнулася після анексії Криму Росією.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині зафіксовані ...

КОМЕНТАРІ