Василь Облещук: "Міліція не є суб'єктом виборчого процесу. Натомість її особлива функція - забезпечення законності"

Василь Облещук: "Міліція не є суб'єктом виборчого процесу. Натомість її особлива функція - забезпечення законності"

04.06.14 12:57 0 644
Інструктаж для працівників міліції, які будуть чергувати на виборчих дільницях, провели в обласному управлінні міліції. Міліціонерам роз’яснили їхні права та обов’язки під час процедури волевиявлення.

Перед присутніми виступив юрист Тернопільського обласного осередку Всеукраїнської організації «Комітет виборців України» Павло Левків. Він нагадав співробітникам органів внутрішніх справ їхні права та обов’язки під час забезпечення правопорядку на виборчих дільницях. Фахівець роз’яснив міліціонерам, як вони повинні діяти в тих чи інших ситуаціях та реагувати на прояви правопорушень.

Начальник обласної міліції Василь Облещук наголосив, що міліція краю весь цей час ретельно готувалася до виборів. Особовий склад вивчав не лише законодавчу базу, а й удосконалював алгоритми дій під час охорони виборчих комісій та на виборчих дільницях.

- Міліція не є суб’єктом виборчого процесу, - наголосив Василь Облещук. – Натоміть її особлива функція в цей час – забезпечення умов перебігу всього виборчого процесу, відповідно до законодавчих норм. Знаю, роботи буде чимало, але ми докладемо максимум зусиль, щоб не допустити непередбачуваних ситуацій на виборчих дільницях. У разі ж їх виникнення будемо оперативно реагувати.

Загалом під час виборів на Тернопільщині буде задіяно 2300 міліціонерів, понад 1300 з них чергуватимуть на виборчих дільницях. Забезпечувати охорону громадського порядку правоохоронцям допомагатимуть працівники податкової міліції, члени громадських формувань, працівники недержавних охоронних структур, активісти.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Закарпатській ОДА ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ