Тернопільські міліціонери викрили крадія акумуляторних батарей

Тернопільські міліціонери викрили крадія акумуляторних батарей

04.06.14 11:12 0 684
Співробітники Тернопільського міськвідділу міліції підозрюють 46-річного жителя обласного центру у серії крадіжок з автомобілів. Від злодія потерпали власники вітчизняних транспортних засобів. З їхніх машин зловмисник вночі викрадав акумулятори.

Серія крадіжок акумуляторних батарей прокотилася обласним центром. До міліціонерів стали звертатися потерпілі. Заявники скаржилися, що вночі невідомий викрадав з їхніх автівок акумуляторні батареї. Жертвами злодія, як правило, ставали власники «Жигулів».

Співробітники Тернопільського міськвідділу міліції взялися розслідувати злочини і вже незабаром вийшли на слід підозрюваного. З’ясувалося, до крадіжок причетний раніше судимий 46-річний житель обласного центру. Міліціонери довели його причетність до шести крадіжок акумуляторних батарей з автомобілів.

Підозрюваний не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців. На злочинний шлях ступив ще неповнолітнім. Крадіжки стали для нього чи не єдиним способом існування. Через це не раз опинявся у в’язниці. Останню судимість отримав за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотичних засобів. Звільнився влітку минулого року.

Як встановили правоохоронці, крадіжки з автомобілів тернополянин почав вчиняти в січні цього року. На полювання виходив вночі. Вибирав "Жигулі" старого випуску і без сигналізації. Коли небезпеки не було – брався за діло. Відкривав капот і знімав акумуляторні батареї. Крадене здавав на металобрухт. І байдуже, що автовласники терпіли чималі збитки, а брухт обходився в рази дешевше. За один акумулятор злодій виручав 70 гривень, тоді як ринкова вартість – понад 500 гривень.

Проти тернополянина відкрито кримінальне провадження за статтею 185 частина 2 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно). За вчинене йому загрожує арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ