Вибори на Тернопіллі пройшли без суттєвих порушень

Вибори на Тернопіллі пройшли без суттєвих порушень

04.06.14 18:39 0 668
Про це заявляють не лише правоохоронці, а й незалежні спостерігачі та представники виборчих штабів кандидатів у президенти та громадські активісти.

Зі слів начальника обласного управління внутрішніх справ Василя Облещука, усі виборчі дільниці краю вчасно розпочали та закінчили свою роботу. Забезпечувати охорону громадського порядку на дільницях міліціонерам допомагали члени громадських формувань, активісти та власники зареєстрованої мисливської зброї.

На території області діяло п’ять окружних виборчих комісій (Збараж, Зборів, Теребовля, Чортків, Тернопіль), на яких знаходилося 1183 дільниці.

Під час передвиборчого процесу до органів внутрішніх справ Тернопільщини надійшло вісім повідомлень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства. За усіма фактами правоохоронці провели перевірки та прийняли відповідні рішення.

У день волевиявлення правоохоронці області зафіксували сім повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом. Деякі з них не знайшли підтвердження.

Задокументовані правопорушення насамперед стосувалися пошкодження виборчих бюлетенів. Один із таких інцидентів стався у Тернополі на дільниці, що у ЗОШ №19. Тернополянин, 1971 року народження, який прийшов голосувати, порвав виданий йому бюлетень. Чоловік мотивував вчинок небажанням віддати свій голос за будь-кого із кандидатів. За попередньою інформацією, тернополянин був напідпитку. Даний факт правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.158-2 КК України (незаконне знищення виборчої документації або документів референдуму).

Серед повідомлень, що не знайшли підтверджень – інформація про продаж бюлетенів у селі Біла Тернопільського району. Насправді власник автомобіля продавав свій транспортний засіб, а не виборчі документи. Також не підтвердилося повідомлення про нетверезого члена дільничної виборчої комісії у селі Копичинці Гусятинського району.

Загалом під час виборів на Тернопільщині було задіяно 2300 міліціонерів, понад 1300 з них чергували на виборчих дільницях.

Станом на 12 годину 26 травня 1054 виборчі дільниці здали бюлетені до окружних виборчих комісій. Правоохоронці супроводжували членів дільничних комісій та забезпечували охорону виборчих документів до моменту здачі їх в ОВК.

Керівництво обласного управління внутрішніх справ висловлює подяку всім жителям нашого краю за дотримання законності, а громадським організаціям та активістам - за допомогу в забезпеченні громадського порядку під час виборів.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Львівська обласна рада ...

КОМЕНТАРІ