На Тернопіллі зловживання впливом - справа кримінальна

На Тернопіллі зловживання впливом - справа кримінальна

04.06.14 17:16 0 847
Пообіцявши посприяти у вирішенні земельного питання, депутат Тернопільської районної ради перейшов межі своїх повноважень. І так навпливав на хід вирішення питання, що опинився під слідством.

Частину другу статті 15, частину третю статті 269-2 Кримінального кодексу України інкримінують народному обранцеві районної ради. З початку лютого до травня цього року чиновник вимагав у тернополянина понад шість тисяч американських доларів за вплив на уповноважених осіб головного управління Держземагенства області щодо надання дозволу для розроблення проекту землеустрою. Неправомірна вигода мала стати гарантією отримання десяти сотих землі на території Підгороднянської сільської ради.

Справа, що називається, була в процесі, і слуга народний уже поклав до кишені частину з того, що вимагав, а це тисячу американських доларів, та у перебіг подій втрутилися тернопільські правоохоронці.

Зловмисника затримали. він перебуває під арештом. Санкція статті, у порушенні якої звинувачують підозрюваного - одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, - передбачає позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Патріотичні мешканці ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ