На Тернопіллі за "звільнення" сина від кримінальної відповідальності шахраї виманили у матері 14 тисяч гривень

На Тернопіллі за "звільнення" сина від кримінальної відповідальності шахраї виманили у матері 14 тисяч гривень

04.06.14 10:32 0 639
На Тернопільщині міліціонери уже не одноразово реєстрували факти шахрайств, скоєні за допомогою мобільних телефонів. Кількох аферистів уже вивели на чисту воду. Однак з’являються нові лиходії, а відтак і нові жертви, які, попри усі застереження правоохоронців, потрапляють на їх гачок.

Схема, від якої днями постраждала 54-річна жителька райцентру Монастириська, не нова. Жінка переказала на рахунок шахрая 14 тисяч гривень за «звільнення» сина з міліції.

Як розповіла правоохоронцям потерпіла, в обідню пору їй на мобільний зателефонував невідомий, який представився адвокатом. Чоловік приголомшив жінку новиною, що її син потрапив до одного із райвідділів міліції столиці за незаконний збут наркотиків. До слова, родич жінки дійсно живе в Києві. Незнайомець сказав, що справу можна ще владнати. За звільнення молодого чоловіка від кримінальної відповідальності жінка повинна перерахувати "кругленьку" суму. На цьому телефонна розмова перервалась.

Аби з’ясувати ситуацію, жінка кинулася телефонувати синові, проте зв’язку з ним не було. Як згодом з’ясувалося, чоловік декількома днями раніше загубив свій мобільний.

Через декілька хвилин до потерпілої знову зателефонували. Вже інший незнайомець назвався начальником райвідділу. Чоловік підтвердив жінці, що її син перебуває у міліції. І порадив виконувати усі вказівки адвоката. Ошелешена таким поворотом подій, матір кинулася телефонувати псевдоадвокатові. Останній наказав жінці перерахувати 14 тисяч гривень на банківський рахунок. Що вона й зробила.

Те, що її обдурили, жінка зрозуміла після того, як зв’язалися з молодшим сином. Він запевнив, що з братом все гаразд. Співробітники Монастириського райвідділу, до яких звернулася за допомогою потерпіла, розшукують зловмисників.

Міліціонери вкотре звертаються до жителів краю із застереженням, як не стати жертвою шахраїв. Перш ніж переказувати комусь гроші, спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося. Паралельно телефонуйте за номером «102» або прийдіть у відділок міліції й поцікавтеся, чи затримували вашого родича, про якого йдеться. Усі затримання фіксуються і вам негайно дадуть відповідь.

Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам, особливо старшому поколінню, про існування такого роду шахрайств. Попросіть людину, яка вам зателефонувала назвати ім’я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Пам’ятайте, у пройдисвітів одна мета – видурити у вас гроші.

І наостанок: якщо ви все ж стали через власну необачність жертвою шахраїв - негайно звертайтеся до міліції. Чим раніше ви повідомите про злочин, тим більша ймовірність того, що правоохоронці знайдуть шахрая.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ