У Житомирі міліціонери затримали

У Житомирі міліціонери затримали "тимурівців"-грабіжників

05.06.14 11:04 0 597
Троє юних житомирян в один день пограбували бабусю та підлітка. У літньої жінки «помічники» відібрали гаманець після того, як… допомогли їй піднести додому важкі сумки. Правоохоронці затримали грабіжників відразу після скоєння другого злочину.

Днями до чергової частини Житомирського міськвідділу міліції звернулась житомирянка із повідомленням про пограбування її 16-річного сина. За словами жінки, до хлопця підскочили троє підлітків та вирвали з його рук планшетний комп’ютер вартістю 2 тисячі гривень.

За прикметами, вказаними школярем, було орієнтовано усі наряди міліції, які працювали поруч з місцем події. За декілька хвилин патрульний наряд помітив трійцю підозрюваних. Хлопчаки прямували просто до ломбарду, вочевидь, маючи на меті здати свою здобич.

Грабіжниками виявились троє житомирян віком 18, 15 та 12 років, до речі, старша з них - дівчина. Юнку добре знають правоохоронці, адже вона ще у підлітковому віці частенько втікала з дому, щоразу переодягаючись хлопчиком та називаючись чоловічим ім’ям. Двоє молодших хлопців також неодноразово потрапляли у поле зору міліціонерів. Обидва час від часу залишають домівки та вештаються вулицями, вишукуючи розваги.

- Під час розмови з працівниками кримінальної міліції у справах дітей підлітки зізналися, що причетні ще до одного пограбування, вчиненого цього ж дня, уранці - повідомив т.в.о. начальника Житомирського МВ УМВС Володимир Остапчук. – Повідомлення, яке надійшло від 76-річної пенсіонерки, повністю співпало з розповіддю затриманих про обставини злочину.

Як виявилось, юні грабіжники помітили бабусю, яка йшла з крамниці з важкими сумками, та запропонували допомогу. Провели її до самих дверей квартири, а розчулена старенька навіть віддячила юним помічникам кількома гривнями. Та ватазі цього виявилося замало – один з хлопчаків у під’їзді вирвав з рук пенсіонерки гаманець, де було 70 гривень.

Нині за обома фактами триває розслідування. Відповідно до ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України відкрите викрадення чужого майна карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Як зауважив начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Житомирського міськвідділу міліції Леонід Дяченко, батькам варто серйозно поставитися до організації дозвілля дітей під час літніх канікул. Аби школярі не потрапили у неприємну ситуацію, не стали жертвою правопорушення або самі не вчинили протиправних дій, необхідно підтримувати з ними постійний контакт, цікавитися планами, інтересами, знати найближчих друзів, місця, де вони проводять вільний час тощо. Важливо розповідати дітям про правила безпечної поведінки у громадських місцях, на водоймах, нагадувати правила дорожнього руху. Дитина повинна сприймати батьків як найкращих порадників та помічників – у такому разі вона буде почуватися захищеною.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині вшанують ...
Наступна новина: На Тернопіллі 03 червня ...

КОМЕНТАРІ