В Івано-Франківській області дітей із пришкільних таборів вчать правил безпеки життєдіяльності

В Івано-Франківській області дітей із пришкільних таборів вчать правил безпеки життєдіяльності

05.06.14 08:03 0 647
Настала чудова пора літніх канікул. Для дітей це найкращий час для ігор та розваг, однак саме тоді школярі дуже часто наражаються на небезпеку. Для того, щоб молоде покоління було краще обізнане з правилами безпеки життєдіяльності, на базі виставки-музею Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області проводяться екскурсії, де рятувальники навчають правил безпеки та поведінки у надзвичайних ситуаціях.

виставку-музей відвідали учні молодших класів Вовчинецької загальноосвітньої школи. З великою цікавістю діти оглянули кінно-бочковий хід, який був на озброєнні у пожежних Станіславова до 1924-го року.

Захоплююча розповідь екскурсовода немовби перенесла школярів у минуле. Багаті та щедрі землі Івано-Франківщини були заселені з прадавніх часів. Де люди – там вогонь, а де вогонь – там пожежі. З вогняною стихією наші пращури боролися як могли і чим могли, нерідко програючи у нерівному поєдинку. Могутнім поштовхом до появи професійної пожежної служби у нашому місті стала найбільша у історії Cтаніславова вогняна трагедія, яку пізніше у наукових колах назвуть „Станіславським апокаліпсисом”. Ця надзвичайна подія сталася в понеділок, 28 вересня 1868 року. В історичній залі музею перед дітьми постала картина, на якій охоплене полум’ям місто, – величезна пожежа 1868 року у Станіславові, коли вигоріла його третина. Старі, пожовклі світлини 50-60-их років минулого століття, численні експонати на стінах «розповіли» відвідувачам виставки про всі етапи становлення та розвитку пожежної охорони на Івано-Франківщині.

У наступних залах виставки-музею були захоплюючі діорами та спеціальне спорядження рятувальників, також діти побачили малюнки й експонати з тематики безпеки життєдіяльності в кутку юного рятувальника.

Звичайно, що найбільше захоплення у дітей викликала зустріч з професійними рятувальниками. Деякі сміливці уже уявили себе працівниками пожежно-рятувальної служби.

Наприкінці екскурсії дитячі емоції били через край і школярі охоче ділилися своїми враженнями. Вони надовго запам’ятали усе побачене і почуте, тож, запевняють, неодмінно використовуватимуть набуті знання у подальшому житті.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До Тернополя повернулися ...

КОМЕНТАРІ