На Хмельниччині відбулась семінар-нарада з проектувальниками, будівельниками та ліцензіатами, які надають послуги протипожежного призначення

На Хмельниччині відбулась семінар-нарада з проектувальниками, будівельниками та ліцензіатами, які надають послуги протипожежного призначення

05.06.14 10:39 0 602
3 червня у гарнізонному клубі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області відбулась семінар-нарада з проектувальниками, будівельниками та ліцензіатами, які надають послуги протипожежного призначення з питань виконання заходів пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту об’єктів будівництва та посилення відповідальності у сфері містобудування.

Основна мета зібрання – відпрацювання механізму системної взаємодії та контролю за додержанням та виконанням вимог, передбачених стандартами, нормами й правилами, під час проектування, будівництва, реконструкції, розширення і технічного переоснащення та капітального ремонту підприємств, будинків, споруд і інших підконтрольних об'єктів.

Нарадою головував начальник ГУ ДСНС України у Хмельницькій області полковник служби цивільного захисту Борис Болібрух, який довів присутнім загальний стан справ у будівельній галузі Хмельниччини та зосередив увагу на важливості дотримання заходів пожежної та техногенної безпеки задля забезпечення будівництва об’єктів, які згодом не будуть нести загрозу життю та здоров’ю подолян.

Начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Дмитро Бондар у свою чергу зазначив, що на сьогоднішній день максимально спрощені дозвільні процедури, умови будівництва та прийняття об’єктів в експлуатацію. Також повідомив, що однією з важливих проблем залишається неінформування замовниками будівництва державного органу у сфері пожежної та техногенної безпеки про введення в експлуатацію об’єкта. Такий стан на об’єктах будівництва призводить до суттєвого зниження рівня безпеки. Власне тому й постала нагальна необхідність проведення даної наради саме в такому форматі.

На семінарі також розглянуті питання стосовно змін у законодавстві щодо здійснення архітектурно-будівельного контролю, порядку видачі дозволів на виконання будівельних робіт, прийняття в експлуатацію об’єктів та порядку проведення комплексної державної експертизи. До присутніх доведено вимоги нормативних документів щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів цивільного та промислового призначення на стадіях проектування та будівництва, які вступили в дію у поточному році.

Крім того, Борис Болібрух озвучив основні проблемні питання в галузі будівництва на стадіях проектування, зведення та здачі в експлуатацію об’єктів громадського призначення та з масовим перебуванням людей, адже недоліки та прорахунки у сфері забезпечення безпеки можуть коштувати найціннішого – людського життя.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гандболістки із ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ