На Хмельниччині спритників, які намагатимуться пронести в пункти оцінювання якості освіти будь-які технічні засоби, працівники ДСО виявлятимуть за допомогою металодетекторів

На Хмельниччині спритників, які намагатимуться пронести в пункти оцінювання якості освіти будь-які технічні засоби, працівники ДСО виявлятимуть за допомогою металодетекторів

05.06.14 09:48 0 685
Цьогоріч на Хмельниччині діють 30 пунктів оцінювання якості освіти у семи округах. Майбутні студенти розпочали тестування 3 червня. Вчора відбувся перший екзамен з іноземної мови. Завершальний етап зовнішнього незалежного оцінювання в області відбудеться 27 червня. А для тих, хто з поважних причин не встиг зареєструватися, передбачена ще й додаткова сесія у липні.

На Хмельниччині бажаючих взяти участь у тестуванні випускників — близько семи тисяч. Загалом охочих пройти ЗНО на Поділлі більше дев’яти тисяч, в тому числі декілька кримчан.

Спостерігають за перебігом зовнішнього незалежного оцінювання фахівці Вінницького регіонального центру оцінювання освіти. До проведення тестових завдань по області залучено більше 300 громадських спостерігачів та півтори тисячі педагогічних працівників, з яких 80 відсотків вже мали досвід проведення оцінювання в попередні роки. Решта 20 відсотків педагогічного складу щороку змінюється згідно рекомендацій Міністерства освіти.

До процесу незалежного оцінювання залучили також медичний персонал і 30 працівників Державної служби охорони, які оснащені ручними металошукачами. Як повідомив заступник начальника УДСО при УМВС України в Хмельницькій області підполковник міліції Володимир Онистюк, саме завдяки цим пристроям у абітурієнтів не залишається жодного шансу скористатися електронними джерелами інформації. Це нововведення запровадило Міністерство освіти і науки України, оскільки практика попередніх оцінювань засвідчила, що інколи деякі спритники вдавалися до хитрощів і проносили на пункти технічні засоби. Також міліціонери охорони стежать за громадським порядком на території пункту тестування, цілісністю та збереженням тестових матеріалів. А напередодні оцінювання кожен міліціонер охорони проходить відповідний інструктаж, аби чітко знати і виконувати свої функції.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: П'яний закарпатець ...
Наступна новина: Волинь: журналісти, ...

КОМЕНТАРІ