Закарпатська область: піротехніки знешкодили два артснаряди часів війни

Закарпатська область: піротехніки знешкодили два артснаряди часів війни

05.06.14 16:44 0 655
03 червня в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшло два повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Вчора, о 17:15 в Ужгороді на вулиці Собранецькій господар, проводячи будівельні роботи на власному обійсті, натрапив на підозрілий металічний предмет. На місці події піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області ідентифікували знахідку як 76-міліметровий артилерійський снаряд, який о 20:20 було вилучено та знешкоджено на спеціальному полігоні в с. Оріховиця Ужгородського району.

А 04 червня піротехніки провели вилучення та знешкодження аналогічного артснаряду, який було знайдено мешканцем с. Старе Давидково, що на Мукачівщині на власному обійсті під час земляних робіт учора ввечері.

За словами рятувальників, люди вчинили дуже правильно, коли відразу повідомили про виявлені ВНП відповідним службам, адже під час вибуху зона ураження даних боєприпасів сягає понад 400 метрів.

З огляду на те, що з приходом теплої пори року, наші громадяни все частіше виявляють на присадибних ділянках різного роду вибухонебезпечні предмети, Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз нагадує мешканцям нашого краю правила поводження з ВНП.

Тож, що робити, якщо, скажімо, пораючись на городі, ви натрапили на малознайомий предмет, який за зовнішніми ознаками нагадує вибухонебезпечний? Передусім, припиніть всі роботи. Не намагайтеся сковирнути або витягти незнайому знахідку із землі – це завдання спеціалістів. Найменший рух здатен призвести до вибуху, а ви потрібні своїй родині.

Негайно повідомте про свою знахідку органи місцевої влади, оперативно-рятувальну службу за телефоном «101», правоохоронців. Якщо для цього вам потрібно бодай на кілька хвилин залишити місце знахідки, потурбуйтеся, щоб за час вашої відсутності ніхто не торкався знайденого предмету. Не доручайте справу охорони неповнолітнім, оскільки зазвичай у боротьбі цікавості з небезпекою у дітей перемагає перше.

І насамкінець, якщо ви виявили малознайомий або підозрілий предмет, ніколи не вагайтеся з тим, чи повідомляти про нього рятувальників, чи ні. Навіть якщо ви помилилися, і знайдений вами предмет тільки якась металева «штукенція», яка дивом потрапила на ваш город, нічого страшного. Ви тільки виявили пильність, а уявіть, що могло б трапитися, якби ви справді знайшли якусь «пекельну машинерію»?

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Ми діти твої, Україно!»
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ