В Закарпатській області в Іршавських дільничних міліціонерів завжди вистачає роботи

В Закарпатській області в Іршавських дільничних міліціонерів завжди вистачає роботи

05.06.14 11:31 0 615
Дільничні інспектори Іршавського райвідділу міліції капітан Василь Палюх, лейтенанти Юрій Велеган та Іван Кізляк обслуговують село Ільниця – найбільший населений пункт в Іршавському районі.

На їхній дільниці обслуговування проживає понад 9000 громадян, працюють 4 дитсадочки та 3 школи. Протягом дня до дільничних інспекторів може звернутись 5-6 громадян, а то і більше. Всім потрібно приділити увагу, виїхати на місце пригоди, хоча інколи звернення бувають не в компетенції міліції.

Самі дільничні інспектори добре знають місцеве населення, адже Василь Палюх вже працює дільничним не перший рік, Юрій Велеган проживає в Ільниці, а Іван Кізляк, хоч у службі дільничних інспекторів недавно, але в селі добре орієнтується, бо живе у сусідньому.

Одним із основних завдань дільничного є профілактика, від якої залежить правопорядок на дільниці. Потрібно весь час цікавитись проблемами селян і в разі необхідності надати своєчасну допомогу. Дільничні не пройдуть мимо п′яного, тут же проведуть з ним бесіду виховного характеру. Доводиться їм розбиратись з конфліктними сусідами, особливо навесні та влітку, коли проходять польові роботи.

На рахунку дільничних багато розкритих крадіжок. Вони приділяють чималу увагу людям похилого віку, адже саме у них найбільше трапляється дріб’язкових крадіжок. До самотніх бабусь чи дідусів дільничні навідуються часто, адже їхні родичі переважно за них забувають і вони потребують інколи звичайної щирої розмови.

Найбільшою проблемою для дільничних с.Ільниця є неблагополучні сім′ї, де переважно чоловіки вдома вчиняють сімейні сварки. З початку року ст.дільничний Василь Палюх до адміністративної відповідальності за ст.173 зн.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення насильства в сім′ї) притягнув 17 сімейних бешкетників та виніс їм офіційні попередження за вчинення насильства у сім′ї. Ці сім′ї постійно на контролі у дільничних, особливо якщо у них виховуються неповнолітні діти.

У 2001 році при Ільницькій сільській раді було створено громадське формування. На даний час за сприяння дільничних інспекторів громадське формування села стало одним із кращих у районі. Члени громадського формування неодноразово надавали допомогу правоохоронцям в охороні громадського порядку під час проведення футбольних матчів, різних культурно-масових заходів, яких у Ільниці чимало.

Начальник дільничних інспекторів Іршавського райвідділу підполковник міліції Ярослав Тодавчич зауважив, що дільничні є справжніми помічниками людей. Адже дільничний надає допомогу у межах своєї компетенції кожному, хто до нього звертається, бо головне в міліцейській професії – це працювати заради людей. Справжній міліціонер відчуває негайну потребу стати на захист скривджених, ображених, в першу чергу на захист справедливості і законності.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Панькевич закликає ...
Наступна новина: 380 студентів із Криму ...

КОМЕНТАРІ