На Буковині правоохоронці викрили організаторів "фінансової піраміди"

На Буковині правоохоронці викрили організаторів "фінансової піраміди"

05.06.14 17:36 0 687
Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області в результаті проведеного комплексу оперативно-слідчих дій задокументували незаконну діяльність злочинної групи, члени якої створили на території Чернівецької області «фінансову піраміду» під виглядом структури «МММ», що надавала фінансові послуги.

Правоохоронці встановили, що структура не була юридичною установою та не мала права надавати фінансові послуги. Четверо членів групи представлялися представниками структури «МММ» і, шляхом обману, ввійшли в довіру до понад 200 мешканців Чернівецької області. Буковинці віддали їм свої кровно зароблені гроші у загальній сумі понад 1,5 мільйони гривень.

У шахраїв був цілий по план щодо легалізації цих коштів. Їх частину в сумі понад 300 тисяч гривень вони розмістили на депозитних та кредитних банківських рахунках, маскуючи при цьому незаконне походження цих грошей.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) - понад 100 злочинів – та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) – 2 злочини – Кримінального кодексу України. Провадження планують направити до суду із застосуванням ч.3 ст. 28 (Вчинення злочину організованою злочинною групою за попередньою змовою) Кримінального кодексу України до кінця червня.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Керівники ...

КОМЕНТАРІ