Підсумки операції "Зброя та вибухівка": задокументовано 26 фактів незаконного обігу зброї

Підсумки операції "Зброя та вибухівка": задокументовано 26 фактів незаконного обігу зброї

05.06.14 12:50 0 659
Протягом місяці з ініціативи Департаменту карного розшуку МВС України на території держави, в тому числі й нашої області, проходила цільова профілактична операція «Зброя та вибухівка». Мета заходу – вилучення з незаконного обігу зброї, вибухових речовин та боєприпасів.

За даними управління карного розшуку обласної міліції, під час проведення операції міліціонери виявили 26 фактів незаконного обігу зброї з ознаками кримінальних правопорушень. Загалом, вилучено 769 одиниць зброї та боєприпасів. Серед арсеналу: два обрізи гладкоствольної зброї, пістолет, обріз карабіна «Мосіна», понад 760 боєприпасів, більше десяти кілограмів вибухівки, один артилерійський снаряд часів війни та три гранати.

Металевий предмет, наповнений 150 грамами тротилу, та понад три десятки набоїв різного калібру вилучили міліціонери у 51-річного жителя Чортківського району. Як з’ясувалося, небезпечні предмети чоловік знайшов, збираючи металобрухт на території тракторної бригади. Знахідки він відніс додому. Що планував з ними зробити невідомо.

Дані предмети правоохоронці вилучили та направили на експертизу. Відрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 ККУ.

Правоохоронці нагадують, що незаконне зберігання вогнепальної зброї є кримінальним злочином. Відповідно до ст. 263 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, виготовлення, або збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної), боєприпасів або вибухових речовин без відповідного дозволу карається позбавленням волі на термін від двох до п’яти років.

Нагадаємо, що особа, яка добровільно здала вказані предмети, що зберігалися у неї незаконно, звільняється від кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оголошено конкурс на ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ