На Тернопільщині розпочався конкурс проектів розвитку місцевого самоврядування

На Тернопільщині розпочався конкурс проектів розвитку місцевого самоврядування

05.06.14 14:09 0 669
Про проведення у 2014 році обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області інформував членів асоціації «Ради Тернопільщини» керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Ігор Дулеба. За його словами:

На сесії обласної ради було затверджено Обласну комплексну програму розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області на 2014-2018 роки. Ця програма орієнтована на активізацію громад Тернопільської області та таким чином на вирішення їх проблем соціально-економічного розвитку.

У рамках програми – проведення щорічного обласного конкурсу проектів розвитку органів місцевого самоврядування;

- впровадження елементів електронного врядування в органах місцевого самоврядування Тернопільської області та забезпечення функціонування системи інформаційного забезпечення діяльності.

- обмін досвідом та сприяння розвитку місцевого самоврядування.

Виконання програми здійснюватиметься у два етапи реалізації: перший етап 2014-2015 роки та другий етап 2016-2018 роки.

Учасниками конкурсу є органи місцевого самоврядування Тернопільської області, які у встановленому порядку зареєстрували проект розвитку відповідної адміністративно-територіальної одиниці, попередньо схвалений рішенням відповідної ради.

Перша категорія учасників – проекти сільських рад. Друга категорія – проекти селищних рад та міських рад. Третя категорія учасників – проекти міських рад обласного значення та районних рад.

Видатки обласного бюджету складають 50 % від вартості проекту, але:

- не більше 25 тис.грн. для першої категорії;

- не більше 38 тис.грн. для другої категорії;

- не більше 50 тис.грн. для третьої категорії.

Окрім обласного конкурсу проектів передбачається ще реалізація двох напрямків програми.

Впровадження елементів електронного врядування в органах місцевого самоврядування Тернопільської області та забезпечення функціонування системи інформаційного забезпечення діяльності.

З метою створення єдиної системи інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування області заходами інформатизації передбачається створення та впровадження внутрішньовідомчої мережі органів місцевого самоврядування, підключення органів місцевого самоврядування до мережі Інтернет та їх інтеграція в інформаційно-комунікативну мережу органів місцевого самоврядування, забезпечення якісним ліцензійним програмним продуктом, створення в кожній районній раді області інформаційних центрів, проведення єдиної технічної політики в цьому напрямі.

Обмін досвідом та сприяння розвитку місцевого самоврядування.

Важливим у нових умовах є вивчення, узагальнення й розповсюдження позитивного досвіду роботи районних, сільських, селищних, міських рад у вирішенні питань, пов’язаних із життєдіяльністю територіальних громад, організація ефективної взаємодії депутатів усіх рівнів. З цією метою планується налагодження співпраці Тернопільської обласної ради з органами місцевого самоврядування інших областей України та зарубіжних країн, встановлення відзнак голови Тернопільської обласної ради.

http://www.obl-rada.te.ua/diyalnist/oblasnyy-konkurs-proektiv-rozvytku-mistsevoho-samovryaduvannya-v-ternopilskiy-oblasti/rozporyadzhennya-holovy-oblasnoyi-rady-pro-provedennya-konkursu.html

http://www.obl-rada.te.ua/diyalnist/oblasnyy-konkurs-proektiv-rozvytku-mistsevoho-samovryaduvannya-v-ternopilskiy-oblasti/metodychni-rekomendatsiyi-schodo-pidhotovky-proektiv-rozvytku-mistsevoho-samovryaduvannya-v-ternopilskiy-oblasti.html

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Україна отримала ...

КОМЕНТАРІ